Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski a propus o întâlnire cu Vladimir Putin: "Nu ştiu ce vrea, de aceea am propus o întâlnire"

Volodimir Zelenski a propus o întâlnire cu Vladimir Putin: "Nu ştiu ce vrea, de aceea am propus o întâlnire"

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a propus o întâlnire cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un moment în care criza de la graniţele celor două ţări a atins un nou punct critic.

Volodimir Zelenski a propus o întâlnire cu Vladimir Putin: "Nu ştiu ce vrea, de aceea am propus o întâlnire"
Sursa foto: Hepta | DPA Images | DPA Images / Kay Nietfeld
de Alin Tarnovschi    |    19 Feb 2022   •   19:11

"Nu ştiu ce vrea preşedintele Rusiei, de aceea am sugerat o întâlnire", a declarat Volodimir Zelenski, astăzi, la Conferința pentru securitate de la Munchen.

Tot astăzi, Uniunea Europeană a anunţat la Munchen că va coordona un transport umanitar către Ucraina pentru a contribui la suplimentarea rezervelor medicale solicitate de Kiev.

Ajutorul, oferit de statele membre, "are drept scop contibuţia la eforturile Ucrainei pentru a se pregăti pentru toate scenariile", a anunţat Comisia Europeană într-o informare oficială.

Ajutorul umanitar include măşti medicale de protecţie, mănuşi sterile, generatoare electrice, antibiotice şi dezinfectanţi oferite de Slovenia, Irlanda, România şi Austria.

Volodimir Zelenski a mers, astăzi, la Munchen, acolo unde a lansat un apel la liderii europeni şi cei ai NATO pentru a sări în ajutorul Ucrainei în conflictul cu Rusia.

Volodimir Zelenski la Munchen: Ni se spune că ușa NATO e deschisă, dar nu suntem lăsați înauntru

“Ucraina spune că vrea pace, Europa spune că vrea pace, Rusia spune că nu vrea să intervină. Însemnă că cineva minte”, a spus Zelenski la începutul discursului său, susţinut în limba ucraineană.

Cele mai importante declarații ale sale, în continuare:

  • Alți copii, când vor vedea craterul, se vor întreba dacă lumea n-a învățat nimic din greșelile secolului 20.
  • E clar că arhitectura de securitate a Europei e aproape distrusă. E timpul pentru una nouă!
  • A încerca să păstrezi securitatea Europei cu ordinea impusă acum câteva zeci de ani e ca și cum ai încerca să folosești un sirop de tuse în locul unui vaccin anti-COVID.
  • Ne vom apăra țara cu sau fără ajutorul partenerilor noștri. Ce faceți pentru a ajuta Ucraina nu trebuie privit ca o donație pentru care Ucraina trebuie să implore, ci privit ca o contribuție a voastră la securitatea Europei. Securitate pentru care Ucraina a fost și este ca un scut, de ani de zile.
  • "În ceea ce privește NATO, ni se spune că ușile sunt deschise, dar nu ni se permite accesul”, a arătat Zelenski, adăugând că, după ani de evitat răspunsul "este timpul pentru a afla dacă Ucraina este sau nu binevenită în Alianța Nord-Atlantică" (...)
  • Rusia spune că dacă se integrează în NATO, Ucraina ar putea încerca să preia prin forță controlul în Crimeea. Ar trebui (Moscova) să citească textul articolului 5 cu mai multă atenție. Se precizează acolo că este vorba de prevederi defensive și nu despre lansarea de atacuri. Dacă vom prelua din controlul în Crimeea și în estul Ucrainei, o vom face pe cale diplomatică.
  • Nu avem nevoie să ne spuneți data atacului sau cât de mulți soldați sunt la graniță, ci avem nevoie să se spuneți cât de solidari sunteți cu noi!

 

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close