Antena 3 CNN Externe Zelenski: "Întunericul a revenit!"

Zelenski: "Întunericul a revenit!"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, duminică, un mesaj puternic, în care a comparat implicit războiul purtat de Germania nazistă în cea de-a doua conflagrație mondială cu campania militară lansată de Rusia în 24 februarie.

Zelenski: "Întunericul a revenit!"
Sursa foto: Twitter @visegrad24
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2022   •   18:11

Mesajul video, editat astfel încât imaginile să fie în alb și negru, a venit în ziua în care Europa marchează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial pe continent, ca urmare a capitulării Germaniei naziste, acum 77 de ani.

"Pe 8 mai, îi onorăm alături de întreaga lume civilizată pe cei care au apărat această lume de nazismul din cel de-al Doilea Război Mondial. În acest an, spunem într-un mod diferit 'niciodată din nou'.

Auzim în mod diferit 'niciodată din nou'. Sună dureros, plin de cruzime (...) 

Acum spunem: 'Niciodată din nou'? Spuneți-i asta Ucrainei. Pe 24 februarie, cuvântul 'niciodată' a dispărut. Imaginați-vă oamenii care au mers la culcare în aceste apartamente. Și-au urat 'noapte bună', au stins lumina, i-au îmbrățișat pe cei dragi.

În câteva ore, au fost treziți de zgomotul exploziilor. Alții nu s-au mai trezit niciodată.

Zelenski: "Promisiunea 'niciodată din nou' a rezistat doar 77 de ani!"

Orașele noastre, care au rezistat unei ocupații îngrozitoare, de neuitat nici măcar după 80 de ani, au devenit din nou ținta ocupanților. La zeci de ani de la cel de-al Doilea Război Mondial, întunericul a revenit în Ucraina, iar totul a devenit din nou alb-negru. Din nou! Răul s-a întors. Din nou! 

Sintagma 'Niciodată din nou' a rezistat doar 77 de ani. În ciuda noii măști pe care o poartă bestia, restul țărilor o recunosc, pentru că îşi amintesc pentru ce au luptat înaintașii lor.

Vom depăși iarna care a început pe 24 februarie şi care continuă şi pe 8 mai. Se va încheia, pentru că soarele ucrainean o va topi! Steagul nostru va flutura din nou deasupra orașelor ocupate temporar.

Vom fi din nou împreună şi va fi pace! În sfârșit, din nou! Nu vor mai fi vise alb-negru, ci unul singur, galben-albastru!", a anticipat Zelenski în mesajul său video.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close