Antena 3 CNN Externe Zelenski, mesaj pentru parlamentarii din Israel: "Trebuie să trăiți cu alegerea pe care o faceți. Noi vrem să trăim, dar vecinii noștri vor să ne vadă morți"

Zelenski, mesaj pentru parlamentarii din Israel: "Trebuie să trăiți cu alegerea pe care o faceți. Noi vrem să trăim, dar vecinii noștri vor să ne vadă morți"

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, solicită Israelului să ofere arme Ucrainei și întreabă de ce acest stat nu a impus sancțiuni Rusiei. Acesta le reamintește parlamentarilor că vor trebui să traiască cu alegerile pe care le fac în ceea ce privește acest război.

Zelenski, mesaj pentru parlamentarii din Israel: "Trebuie să trăiți cu alegerea pe care o faceți. Noi vrem să trăim, dar vecinii noștri vor să ne vadă morți"
Sursa foto: Hepta.ro
de Claudia Popovici    |    20 Mar 2022   •   19:51

Situaţia în Ucraina este din ce în ce mai critică, iar autorităţile ucrainene se aşteaptă la noi atacuri din partea rușilor.

În acest context, președintele Volodimir Zelenski a avut o intervenție, duminică, în fața Parlamentului din Israel.

El a solicitat arme pentru Ucraina și a întrebat de ce Israelul nu a impus sancțiuni Rusiei.

Mai mult, Volodimir Zelenski, a reamintit că Israelul are cea mai bună apărare antiaeriană din lume și spune că „puteți cu siguranță să ajutați poporul nostru, să salvați viețile ucrainenilor”.

„Alegerea este a voastră, fraților și surorilor, iar voi trebuie să trăiți apoi cu alegerea pe care o faceți, poporul Israelului".

Președintele Zelenski a citat-o, de asemenea, în mesajul său, pe regretata Golda Meir, prim-ministru israelian, cu cuvintele „noi vrem să trăim, dar vecinii noștri vor să ne vadă morți”.

„Rămânem, suntem pregătiți pentru compromis”, a adăugat el, făcând o paralelă directă între Ucraina de acum și istoria Israelului, care se confruntă cu ostilitatea arabă.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Israel
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close