Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru popor: ”Viitorul continentului este decis de noi și de prietenii noștri. Nu există sânge pe drapelul nostru”

Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru popor: ”Viitorul continentului este decis de noi și de prietenii noștri. Nu există sânge pe drapelul nostru”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un nou mesaj de încurajare poporului său, așa cum obișnuiește să facă zilnic de la începutul invaziei rusești.

Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru popor: ”Viitorul continentului este decis de noi și de prietenii noștri. Nu există sânge pe drapelul nostru”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    07 Mar 2022   •   17:15

„Oameni pașnici ai unui stat beligerant! Ne apărăm deja de 12 zile împotriva invaziei. Nu ne-am dorit niciodată acest război. Dar ne-a fost adus. Nu am visat niciodată să ucidem. Dar trebuie să-l doborâm pe inamic. Din țara noastră și din viața noastră.

Trebuie să îndurăm ceea ce nicio altă națiune europeană nu a văzut în 80 de ani.

Pe pământul nostru se decide dacă altcineva din Europa va cădea victimă aceleiași agresiuni.

Le transmit asta liderilor lumii și aud că sunt de acord.  Noi decidem viitorul continentului. Cu rezistența noastră. Și prietenii noștri - cu ajutorul lor.

Am vorbit din nou cu președintele polonez Andrzej Duda. Ei ne ajută. Continuă să lucreze.”, a transmis astăzi președintele Ucrainei printr-un comunicat de presă.

Volodimir Zelenski a solicitat un nou pachet de sancțiuni în cazul în care Rusia nu va încheia războiul început pe 24 februarie:

„Dacă invazia continuă și Rusia nu renunță la planurile sale împotriva Ucrainei, atunci este nevoie de un nou pachet de sancțiuni.

Boicotarea exporturilor rusești. În special, refuzul petrolului și al produselor petroliere din Rusia.

Acest lucru poate fi numit un embargo. Sau doar moralitate. Când refuzi să dai bani unui terorist. Boicotarea importurilor în Rusia. Dacă nu vor să respecte reguli civilizate, nu ar trebui să primească bunuri și servicii de la civilizație.

Lăsați războiul să-i hrănească. Comunitatea internațională trebuie să acționeze și mai hotărât. Când cineva își pierde mințile, trebuie să ne pierdem frica și să uităm de comerț. Trebuie să ne apărăm. Trebuie să fii moral. Atât statele, cât și companiile.

În timpul nopții invadatorii au tras la Mykolaiv. Chiar în zonele rezidențiale. Folosind artilerie rachetă. Au tras la Harkov, în zonele rezidențiale ale unui oraș liniștit. Au tras în alte orașe ale statului nostru.

Fără scop militar. Doar teroare. Locuitorii din Irpen, Bucha, Hostomel și multe alte orașe și sate, pe care invadatorul a reușit să le captureze, sunt ținuți ostatici. Temporar. Până când invadatorii vor fi pedepsiți. Și o vor primi.

Forțele noastre armate știu cum să o facă. Inamicul este obosit. Demoralizat. Ei au venit în țara noastră să caute ceva ce nu a fost niciodată aici: lașitate, consimțământul la sclavie.”

Volodimir Zelenski a precizat că Ucraina este o țară pașnică, al cărei drapel nu este pătat de sânge:

„Ne apărăm steagul pentru că este viziunea noastră asupra lumii. Sub albastru și galben am obținut victorii la Jocurile Olimpice. Am desfăcut acest steag atât în spațiu, cât și în Antarctica. Sub drapelul nostru național, salvatorii, pompierii, pacifiștii, medicii și toți ceilalți au venit în ajutorul Turciei, Greciei, Israelului și Georgiei, Afganistanului și Muntenegrului, Indiei, Italiei, Congo și multor altor țări.

Ceea ce nu am făcut niciodată sub acest steag este să atacăm alte țări, să confiscăm pământuri străine, să ucidem oameni, oameni pașnici din alte națiuni. Noi și teroarea suntem universuri diferite.

De aceea nu există sânge pe drapelul nostru. Nu există și nu vor fi niciodată pete negre pe el. Nu există și nu vor fi niciodată svastici pe el. Drapelul ucrainean este pământul. Pașnic, fertil, auriu și fără tancuri. Acesta este cerul. Pașnic, clar, albastru și fără rachete. Așa a fost. Și așa va fi. Eu cred! Ştiu asta.”

 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Ucraina
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close