Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, mesaj pentru Vladimir Putin: "Nu veţi obţine nimic cu teroare!"

Volodimir Zelenski, mesaj pentru Vladimir Putin: "Nu veţi obţine nimic cu teroare!"

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a transmis un mesaj pentru Vladimir Putin în care l-a anunţat că Rusia "nu va obţine nimic cu teroare".

Volodimir Zelenski, mesaj pentru Vladimir Putin: "Nu veţi obţine nimic cu teroare!"
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Mikhail Klimentyev | DPA Images
de Alin Tarnovschi    |    29 Mai 2022   •   09:58

Volodimir Zelenski şi-a început mesajul prin a descrie luptele ce se dau acum între rezistenţa ucraineană şi ruşi, în estul ţării.

"Situaţia este foarte complicată. Mai ales în zonele din regiunea Donbas şi Harkov, unde armata rusă încearcă să obţină măcar un rezultat. Zonele cheie de luptă sunt încă Severodonetsk, Lisichansk, Bahmut, Popasna şi alte oraşe în care se concentrează ofensiva rusă.

Armata rusă a lansat o lovitură complet lipsită de sens, în mod deschis barbară, asupra regiunii Sumî. Rachete, mortiere. Şi pentru ce? Ce obţin? Ucrainenii din regiunea Sumî, ca în orice altă regiune a statului nostru, au înţeles deja totul despre Rusia.

Şi nu vor fi capabili să obţină nimic cu noua teroare. Şi mai mult decât atât, nu ne vor putea intimida", a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski: "Copii, oameni nevinovaţi, aceştia sunt inamicii aleşi de Federaţia Rusă"

Tototdată, preşedintele Ucrainei a explicat că Rusia continuă să lovească zone rezidenţiale în care se află grădiniţe, copii şi oameni nevinovaţi.

"În urma atacului rusesc de la Mykolaiv, o persoană a murit şi şapte au fost rănite, dintre care două sunt în stare foarte gravă. Obuzele au lovit o zonă rezidenţială la 20 de metri de o grădiniţă. Aceştia sunt inamicii aleşi de Federaţia Rusă.

Mă pregătesc pentru şedinţa Consiliului European, care va avea loc în perioada 30-31 mai. Mă voi adresa participanţilor la întâlnire. În special, voi vorbi despre teroare, care a devenit singura formă de acţiune a statului rus împotriva Europei.

Teroare în ţinutul Ucrainei. Teroare pe piaţa energetică a Europei, nu doar în ţara noastră. Teroare pe piaţa alimentară şi la scară globală. Şi ce tip de teroare va urma?", a mai declarat Volodimir Zelenski.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close