Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, o nouă discuție cu Tayyip Erdogan. Turcia este pregătită să asiste la negocieri

Volodimir Zelenski, o nouă discuție cu Tayyip Erdogan. Turcia este pregătită să asiste la negocieri

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a purtat o nouă discuție cu Tayyip Erdogan. Acesta din urmă l-a asigurat că Turcia esre pregătită să asiste la negocieri.

Volodimir Zelenski, o nouă discuție cu Tayyip Erdogan. Turcia este pregătită să asiste la negocieri
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    24 Apr 2022   •   15:45

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat, duminică, că a discutat cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, în ajunul discuțiilor președintelui turc cu președintele rus Vladimir Putin.

Zelenski a spus că el și Erdogan au vorbit despre necesitatea evacuării imediate a civililor din orașul-port Mariupol, ocupat în mare parte de ruși, inclusiv din fabrica Azovstal înconjurată, dar aflată sub controul ucrainenilor.

Turcia este pregătită să acorde toată asistența posibilă în timpul procesului de negocieri dintre Ucraina și Rusia, a declarat președintele Tayyip Erdogan în timpul unui apel telefonic, a anunțat duminică președinția turcă, potrivit Reuters.

Liderul de la Ankara a spus că evacuarea răniților și a civililor din Mariupol trebuie să fie asigurată, adăugând că Turcia a privit în principiu problema garantului în mod pozitiv.

Ucraina a căutat garanții de securitate din diferite țări în timpul discuțiilor.

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close