Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, gata să vorbească cu președintele Vladimir Putin ”oricând este el pregătit”

Volodimir Zelenski, gata să vorbească cu președintele Vladimir Putin ”oricând este el pregătit”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este gata să vorbească direct cu președintele rus Vladimir Putin, dar „nu va face niciun compromis în fața Rusiei în timpul acestor negocieri”.

Volodimir Zelenski, gata să vorbească cu președintele Vladimir Putin ”oricând este el pregătit”
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    11 Mar 2022   •   10:01

”Discuțiile dintre miniștrii de externe ucraineni și ruși, desfășurate joi în orașul turc Antalya, nu au dus la nicio concluzie majoră. Ucraina nu a fost prea optimistă de la început”, a declarat Igor Zhovkva, șef adjunct al biroului președintelui Ucraina, potrivit CNN
 
„Este un lucru foarte bun că s-au întâlnit, dar, din păcate, putem spune că ministrul Afacerilor Externe al Rusiei nu este cel care ia decizia finală. Decizia finală de a opri războiul, de a înceta focul, de a retrage trupele este luată de o singură persoană”, a spus el, referindu-se, se pare, la Vladimir Putin

Volodimir Zelenski este pregătit să negocieze

Zhovkva spune că Volodimir Zelenski era pregătit pentru o soluție diplomatică.
 
„Ultimul lucru pe care l-am auzit de la ei a fost că trebuie să lucrăm în continuare sub formatul a două delegații… Dar, uite, nici măcar acordurile la care s-a ajuns în timpul acestor negocieri nu sunt ținute”, a spus Zhovkva, arătând spre coridoarele umanitare din Ucraina care sunt ”ținute în custodie de forțele ruse”. 

Ce este dispusă să ofere Ucraina 

Zhovkva a spus că Ucraina este deschisă neutralității „dacă blocul NATO nu este pregătit pentru moment să accepte Ucraina”. 
 
„Dar, în același timp, avem nevoie de garanții de securitate dure pentru Ucraina, astfel încât aceste războaie îngrozitoare, această agresiune îngrozitoare să nu se repete în viitor”, a adăugat el. 

Ucraina vrea să colaboreze cu Rusia

Zhovkva a spus că Ucraina dorește să colaboreze cu Putin și vecinii săi pentru a stabili un sistem pe care l-a numit „sistemul de securitate reînnoit al Europei”. 
 
„Țara mea, poporul ucrainean merită să devină o parte a familiei europene... Ucraina luptă pentru securitatea întregii Europe. Deci, când președintele (francez) Emmanuel Macron vorbește despre o posibilă securitate europeană, cum poate el să vorbească fără să-l aibă la masă pe președintele Zelensky? Fără a avea pe președintele Zelensky și Ucraina în Uniunea Europeană?”, a conchis Zhovkva.

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close