Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski: „Președintele Chinei mi-a promis că nu va vinde arme Rusiei"

Volodimir Zelenski: „Președintele Chinei mi-a promis că nu va vinde arme Rusiei"

volodimir zelenski
Război în Ucraina, ziua 812. Volodimir Zelenski, apel la Occident să accelereze livrările de arme, în fața noii ofensive rusești
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2024   •   10:21

Președintele Ucrainei a dezvăluit la summitul G7 din Italia un fragment dintr-o conversație telefonică pe care a avut-o cu omologul său chinez.

Zelenski susține că Xi Jinping „i-a dat cuvântul" că Beijingul nu va livra Moscovei armament.

„Am discutat la telefon cu liderul Chinei. El mi-a spus că nu va vinde arme Rusiei. Vom vedea", a spus liderul ucrainean.

El a făcut dezvăluirea într-o conferință de presă comună cu omologul său american Joe Biden, susținută joi în Italia.

Liderii G7 l-au primit cu brațele deschise pe Volodimir Zelenski la summitul organizat la Borgo Egnazia, în localitatea Fasano din regiunea Apulia, menționează presa internațională.
 
Ei au anunțat un împrumut în valoare de 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina, garantat și rambursat cu banii din dobânzile generate de activele ruse blocate în țările grupului.

Este o dovadă că Occidentul nu dă înapoi în fața lui Vladimir Putin, a comentat președintele american Joe Biden.

Acordul pe utilizarea banilor din activele ruse și acordul de securitate bilateral între Ucraina și Statele Unite, încheiat joi, în marja summitului G7 „îi demonstrează lui Putin că nu ne va învinge prin uzura războiului și că nu ne poate diviza", a estimat liderul de la Washington.

×
Parteneri
x close