Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski: ”Trupele ruseşti repetă în Ucraina ceea ce au văzut Europa doar în Al Doilea Război Mondial”

Volodimir Zelenski: ”Trupele ruseşti repetă în Ucraina ceea ce au văzut Europa doar în Al Doilea Război Mondial”

Donbas ar fi principala ţintă a Rusiei, iar trupele lui Vladimir Putin atacă oraşele din regiune de parcă ar vrea să rămână doar pietre, fără urmă de oameni. Este cel mai recent mesaj transmis de preşedintele Ucrainei. Volodimir Zelenski spune că ocupanţii repetă pe teritoriul ţării sale ceea ce Europa a văzut probabil doar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Volodimir Zelenski: ”Trupele ruseşti repetă în Ucraina ceea ce au văzut Europa doar în Al Doilea Război Mondial”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    15 Apr 2022   •   08:22

Liderul de la Kiev a declarat că Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei încă din 2014, când a fost anexată Peninsula Crimeea.

Iar lipsa de reacţie a lumii în acel moment a transmis Rusiei că își poate permite să pornească acest război în Ucraina.

”Rusia nu a pornit războiul împotriva Ucrainei pe 24 februarie. Trupele ruseşti au venit în 2014. Au capturat Crimeea noastră. Au transformat-o într-o bază militară uriaşă.

Au pornit un război teribil, absolut cinic în Donbas. Ne-au omorât oamenii timp de 8 ani. 14.000 au fost ucişi în tot acest timp. Cum a răspuns lumea la asta? Întrebarea a rămas retorică. Dar din această cauză ei au decis că își pot permite acest război pe scară largă.

Unii încă dezbat severitatea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse. Dar ce mai este de discutat când trupele ruseşti repetă pe teritoriul nostru ceea ce a văzut Europa doar în cel de-Al Doilea Război Mondial?

Au arătat că Donbas este ţinta principală a Rusiei. Donbas este ceea ce Rusia vrea să distrugă în primul rând. Regiunile Donețk și Luhansk sunt cele pe care trupele ruse le distrug de parcă ar fi vrut să rămână doar pietre, fără oameni.

Ei distrug oraşele şi satele din Donbas, ard tot ce a rezistat în timpul celor 8 ani de război.

Ce este de câştigat prin arderea Harkovului? Ce beneficiu poate să aducă Rusiei distrugerea cartierului Saltivka?”, a transmis Volodimir Zelenski în ultimul videoclip postat.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Ucraina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close