Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski: "Ucraina trebuie să îndeplinească toate etapele necesare pentru ca F-16 să apară pe cerul nostru"

Volodimir Zelenski: "Ucraina trebuie să îndeplinească toate etapele necesare pentru ca F-16 să apară pe cerul nostru"

Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că Ucraina trebuie să îndeplinească toate etapele necesare pentru ca avioanele F-16 "să apară pe cerul" său.

Volodimir Zelenski: "Ucraina trebuie să îndeplinească toate etapele necesare pentru ca F-16 să apară pe cerul nostru"
Sursa foto: AP | Jae C. Hong
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Aug 2023   •   13:40

"De 30 de ani, în ultima sâmbătă din august, personalul aeronautic ucrainean, atât militar, cât şi civil, îşi sărbătoreşte ziua profesională.

Piloţi, ingineri, toţi cei care lucrează în industria aviaţiei, în producţia de aeronave, în transportul aerian. Toţi cei care fac din Ucraina una dintre ţările puternice.

Pentru că doar acele state care pot apăra cerul şi îşi onorează aviaţia au adevărata putere. Acum, în acest an, Ucraina trebuie să îndeplinească toate etapele necesare pentru ca F-16 să apară pe cerul nostru.

Acesta va fi un nou nivel al aviaţiei militare ucrainene. Iar acest lucru va aduce mai aproape revenirea aviaţiei civile pe cerul ucrainean, deoarece va aduce victoria mai aproape şi va oferi Ucrainei mai multă securitate.

Citește și: Așa arăta avionul lui Prigojin înainte să se prăbuşească. Şeful Wagner a primit două vizite suspecte înainte de ultimul zbor

Există o mulţime de motive de felicitări în această Zi a Aviaţiei. Există multe lucruri pentru care să fim recunoscători. Şi eu sunt recunoscător. Suntem cu toţii recunoscători”, a spus Volodimir Zelenski, sâmbătă.

Preşedintele ucrainean a vorbit, de asemenea, și despre accidentul aviatic soldat cu moartea a trei piloți ucraineni.

"Din păcate, doar aceste cuvinte nu sunt suficiente astăzi. Ieri, un dezastru a avut loc pe cer deasupra regiunii Jitomir. Trei piloţi au murit.

Printre ei se afla Andriy Pilshchykov, cu indicativul Juice. Era un ofiţer ucrainean, unul dintre cei care au ajutat foarte mult ţara noastră. Foarte mult! Condoleanţe familiei şi prietenilor, tuturor celor care i-au cunoscut pe băieţi.

Ancheta cu privire la cele întâmplate este în curs de desfăşurare. Este prea devreme pentru a vorbi despre detalii. Bineînţeles, toate circumstanţele vor fi clarificate.

Bineînţeles, Ucraina nu va uita niciodată pe nimeni care a apărat cerul liber al Ucrainei. Fie ca ei să fie mereu în memoria noastră!”, a mai adăugat Zelenski, potrivit News.ro.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close