Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, după ce Ucraina a câştigat Eurovision 2022: "Ne vom strădui să găzduim Eurovision în Mariupol"

Volodimir Zelenski, după ce Ucraina a câştigat Eurovision 2022: "Ne vom strădui să găzduim Eurovision în Mariupol"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis felicitări pentru victoria Kalush Orchestra, la ediția din acest an a Eurovision și a spus că țara sa se va strădui pentru a găzdui "într-o zi" concursul european în Mariupol, când va fi liber, liniștit și restaurat.

Volodimir Zelenski, după ce Ucraina a câştigat Eurovision 2022: "Ne vom strădui să găzduim Eurovision în Mariupol"
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Sarsenov Daniiar
de Georgiana Adam    |    15 Mai 2022   •   09:14

"Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision!", a spus Volodimir Zelenski pe pagina sa de Facebook, după ce Ucraina a câștigat concursul Eurovision.

După ce Kalush Orchestra a câștigat concursul, Ucraina va găzdui concursul pentru a treia oară în istorie, "și cred, nu pentru ultima oară", notează Mediafax.

"Ne vom asigura că într-o zi participanții și oaspeții Eurovision vor fi găzduiți în Mariupolul ucrainean. Liber, liniștit, restaurat! Mulțumim pentru victorie Kalush Orchestra și tuturor celor care ne-au votat!", a mai spus președintele Ucrainei, care este sigur că țara sa va câștiga războiul cu Rusia.

Ucraina, o țară aflată în război, a câștigat Eurovision 2022, Orchestra Kalush obţinând 631 de puncte. Sam Ryder, care a interpretat melodia "Space Man", reprezentând Regatul Unit, a câştigat votul juriului la ediţia concursului muzical Eurovision 2022.

×
Subiecte în articol: Eurovision 2022 Volodimir Zelenski
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close