Antena 3 CNN Externe Zelenski i-a trimis un bilet scris de mână lui Vladimir Putin. Răspunsul președintelui rus: "Spune-le, îi voi distruge!"

Zelenski i-a trimis un bilet scris de mână lui Vladimir Putin. Răspunsul președintelui rus: "Spune-le, îi voi distruge!"

Dezvăluirile momentului despre negocierile dintre Rusia şi Ucraina. Cei de la The Times scriu că Roman Abramovici s-a întâlnit în secret cu Vladimir Putin și i-a înmânat un bilețel scris de mână de Volodimir Zelenski. Putin i-ar fi spus să le transmită Ucrainenilor că îi va distruge. Noile negocieri Ucraina-Rusia vor avea loc în Turcia.

Zelenski i-a trimis un bilet scris de mână lui Vladimir Putin. Răspunsul președintelui rus: "Spune-le, îi voi distruge!"
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2022   •   12:09

The Times scrie că Roman Abramovici ar fi plecat în Rusia cu un avion privat Hawker 800XP, de pe aeroportul Atatürk din Istanbul, săptămâna trecută, iar același avion a plecat în aceeași seară de pe aeroportul Vnukovo din Moscova și s-a întors la Istanbul, timp în care Abramovici s-ar fi întâlnit în secret cu Vladimir Putin.

Jurnaliștii The Times susțin că Abramovici i-ar dat lui Putin o notiță, scrisă de Volodimir Zelenski, subliniind termenii pe care Ucraina i-ar lua în considerare pentru a pune capăt războiului. 

Când i-a înmânat lui Putin biletul trimis de președintele ucrainean, președintele rus ar fi izbucnit în furie, iar răspunsul acestuia ar fi fost: "Spune-le, îi voi distruge". 

O nouă rundă de negocieri

Delegațiile rusă și ucraineană se vor întâlni față în față în Turcia, pentru o nouă rundă de negocieri preconizată să dureze trei zile. 

Ultimele negocieri au avut loc in format fizic in Antalya, pe 10 martie. Atunci a fost organizată o reuniune între miniștrii de externe rus și ucrainean, Serghei Lavrov şi Dmitro Kuleba, încheiată fără niciun rezultat. 

Ieri, președintele turc a discutat telefonic cu Vladimir Putin şi i-a transmis că este nevoie de o încetare a focului, dar și de condiții umanitare mai. Cele doua părți ar fi convenit ca următoarea rundă de discuții ale comitetului de pace dintre Ucraina și Rusia să aibă loc la Istanbul. Însă, până acum, niciuna dintre delegații, nu a făcut un anunț oficial privind locația exactă din Turcia în care se vor purta discuțiile. 

Începute cu întâlniri fizice între cele două delegații, negocierile ruso-ucrainene se desfășoară cu mare dificultate. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a acuzat Kievul că "îşi schimbă poziția constant şi renunță la propriile propuneri", iar presupunerea sa era aceea că Ucraina este influențată de SUA. De cealaltă parte, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a estimat că "procesul de negociere este foarte dificil şi a confirmat că în actualul stadiu al tratativelor nu se întrevede un "consens" cu Moscova. 

Şi președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, în ultimul său mesaj online, despre faptul că astăzi urmează o nouă rundă de negocieri, însă a precizat că prioritățile Ucrainei sunt binecunoscute. Suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei nu sunt supuse îndoielii, garanțiile de securitate sunt obligatorii, iar scopul clar este pacea și refacerea vieții normale în Ucraina cât mai repede posibil. 

Moscova cere un statut de neutralitate pentru Ucraina, demilitarizarea ei, un statut oficial pentru limba rusă și recunoașterea peninsulei Crimeea.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close