Antena 3 CNN Externe Zelensky, către ucrainieni: ”16 februarie va fi ziua atacului”, o transformăm în ”ziua unității”

Zelensky, către ucrainieni: ”16 februarie va fi ziua atacului”, o transformăm în ”ziua unității”

Volodymyr Zelensky anunță că ”16 februarie va fi ziua atacului” Rusiei asupra Ucrainei, într-o postare pe pagina de Facebook, care însoțește un mesaj video pentru țara sa luni seară.

Zelensky, către ucrainieni: ”16 februarie va fi ziua atacului”, o transformăm în ”ziua unității”
Sursa foto: Twitter/ Daily Wire
de Cerasela Stafie    |    14 Feb 2022   •   22:41

Mesajul președintelui ucrainian este unul emoționant: ”marele popor al unei mărețe tari! E un moment tensionat! Avem de-a face cu provocări mari, atât externe, cât și interne. Trebuie să acționăm! Suntem amenințați că va fi un mare război! Nu e pentru prima dată. Cu noi se poartă un război pe mai multe fronturi. Pe frontal militar, pentru că la graniță se tot mărește contingentul militar. Pe frontul diplomatic, pentru că ni se limitează drepturile internaționale, prin privarea de dreptul nostru de a ne hotărî singuri direcția spre care vrem să ne îndreptăm. Pe plan energetic, pentru că ne este limitat importul de gaz, curent electric și cărbune. În plan informațional se dorește instaurarea panicii printre popor, printre investitori…”

”Dar țara noastră e mai puternică decât a fost vreodată. În urmă cu doi a început confruntarea cu pandemia. Din fericire, putem spune că astăzi, aproape că am învins-o. Spre deosebire de perioada pandemică, astăzi, știm sigur cu ce provocări avem de-a face. Știm ce avem de făcut. Avem încredere în noi. Suntem, însă, conștienți și de riscuri. Avem cum să facem față. Avem o armată foarte bună. Avem experiență și armament modern. E o armată mult mai puternică decât cea de acum 8 ani. Suntem încrezători în forțele noastre! Baza armatei noastre este încrederea în propriul popor.”

Volodymyr Zelensky spune că cea mai bună cale este pacea: ”Vrem pace și vrem să o obținem exclusiv pe cale diplomatică. Și Crimeea, și Donbas se vor întoarce în Ucraina pe cale diplomatica! Noi nu cerem ceva ce nu ne aparține, dar ceea ce ne aparține trebuie să fie al nostru, nu vom ceda!”

Președintele ucrainian a amintit că are informații că urmează invazia rusă: ”Ni se spune că pe 16 februarie vom fi atacați. Să facem din acea zi, o zi a unirii. Am semnat un astfel de decret deja. O să întâmpinăm această zi cu steaguri naționale, panglici galben-albastru și, astfel, vom arăta lumii unitatea noastră. Vrem un viitor European! Vrem libertate și suntem pregătiți să ne luptăm pentru ea!”

”Ne privesc din ceruri 14 000 de eroi și eroine, care ne-au apărat țara, dar și oameni de rând, care au fost uciși în acest război! Noi nu o să le trădam memoria. Noi vrem să trăim fericiți, iar fericirea îi iubește pe cei puternici. Noi n-am știut niciodată să ne predăm și nu avem de gând să învățăm acest lucru acum. Astăzi, nu e doar Ziua Îndrăgostiților, e ziua îndrăgostiților în Ucraina. Iubiți Ucraina! Suntem calmi! Suntem puternici! Suntem împreună! Suntem marele popor ai unei țări mărețe!”

 

×
Subiecte în articol: atac
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close