Antena 3 CNN Externe "Vom ataca America!" Imagini de la cea mai mare şi mai periculoasă reuniune a reţelei teroriste Al-Qaida din ultimii ani

"Vom ataca America!" Imagini de la cea mai mare şi mai periculoasă reuniune a reţelei teroriste Al-Qaida din ultimii ani

"Vom ataca America!" Imagini de la cea mai mare şi mai periculoasă reuniune a reţelei teroriste Al-Qaida din ultimii ani
16 Apr 2014   •   09:22
Imagini de la cea mai mare şi mai periculoasă reuniune a reţelei teroriste Al-Qaida din ultimii ani, în Yemen, au apărut pe internet.

CIA şi Pentagonul fie nu au ştiut de această reuniune, fie nu au putut trimite un avion fără pilot la timp pentru un atac, relatează CNN. Oficialii americani analizează în prezent înregistrarea.

În înregistrare, bărbatul cunoscut drept prinţul încoronat al Al-Qaida, Nasir al-Wuhayshi, apare în câmp deschis, întâmpinând adepţii în Yemen.

Înregistrarea video îl arată pe al-Wuhayshi adresându-se celor peste 100 de luptători reuniţi undeva în Yemen.

Într-un discurs susţinut în faţa grupului, al-Wuhayshi afirmă clar că urmăreşte Statele Unite, afirmând: "Trebuie să eliminăm crucea ... Purtătorul crucii este America!".

Al-Wuhayshi, numărul doi în ierarhia Al-Qaida şi liderul organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabă, a declarat că vrea să atace Statele Unite.

Înregistrarea video a apărut recent pe site-urile jihadiste.

 



 

×
Subiecte în articol: Yemen al Qaida CIA Pentagon
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close