Antena 3 CNN Externe Voronin atacă România privind planurile de găzduire a rachetelor americane

Voronin atacă România privind planurile de găzduire a rachetelor americane

Voronin atacă România privind planurile de găzduire a rachetelor americane
Sursa foto: vladimir voronin
08 Feb 2010   •   01:31

Iniţiativa României de a găzdui rachete ca parte a scutului antirachetă american din Europa ar putea transforma Moldova într-o linie de front, arăta fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin .
Preşedinte român a anunţat joi intenţia de a găzdui rachete interceptoare americane pentru a proteja aliaţii europeni. Un oficial al Departamentului de Stat declara anterior că unităţile din România vor deveni operaţionale până în 2015 şi sunt destinate ca protecţie contra "actualelor şi viitoarelor ameninţări cu rachete balisitice ale Iranului."
Voronin, lider al Partidului Comunist din Moldova, arăta că poziţia României în privinţa scutului american, dar şi sprijinul deschis pentru actuala conducere moldoveană ar putea avea consecinţe dezastruoase pentru securitatea din regiune.
Comuniştii moldoveni au cerut anterior guvernului Moldovei să emită un protest la adresa României pentru planurile sale, subliniind inadmisibilitatea de a desfăşura elemente ale scutului antirachetă american pe teritoriul român.
Rusia şi-a exprimat la rândul său îngrijorarea pentru decizia României, iar ministrul de Externe Serghei Lavrov a cerut "clarificări."
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close