Antena 3 CNN Externe Voronin: Băsescu este un individ scăpat de sub control ce trebuie pus la punct de UE

Voronin: Băsescu este un individ scăpat de sub control ce trebuie pus la punct de UE

Voronin: Băsescu este un individ scăpat de sub control ce trebuie pus la punct de UE
Sursa foto: vladimir voronin
25 Mai 2009   •   00:39

Fostul preşedinte al Moldovei a cerut Uniunii Europene să ia măsuri contra politicienilor români responsabili de manifestările anti-guvernamentale din capitala Moldovei.
Vladimir Voronin şi guvernul său acuză România de implicare în planificarea evenimentelor de la Chişinău, în timpul cărora au fost atacate sediul parlamentului şi preşedinţiei, iar mulţi protestanţi fluturau steaguri româneşti. România a negat acuzaţiile.
?De ce nu îi pun structurile europene pe politicienii români la locul lor?", întreba Voronin într-un interviu pentru RIA Novosti. ?Avem relaţii bune cu Uniunea Europeană. Iar acum lucrăm la un nou plan pentru a ne dezvolta relaţiile. Şi credem că UE ar trebuie să îi pună la locul lor pe acei politicieni nesăbuiţi, indiferent de poziţia şi statutul lor?.
Voronin avertiza că eşecul UE de a controla asemenea ?indivizi scăpaţi de sub control precum Băsescu? s-ar putea dovedi ?deosebit de periculos?.
Agenţia rusă aminteşte că Moldova a impus restricţii de viză românilor şi l-a expulzat pe ambasadorul român, în timp ce MAE român a acuzat că Moldova încearcă să mute responsabilitatea conflictului intern către Români.
Săptămâna trecută, parlamentul Moldovei nu a reuşit să aleagă urmaşul lui Voronin, în condiţiile în care Partidului Comunist îi lipse un vot pentru a-şi vedea candidatul ales. Dacă şi pe 28 mai, alegerea preşedintelui eşuează, parlamentul va fi dizolvat.
?Suntem în proces electoral de aproape patru luni, aşa că pentru ţară, economie, şi popor, alegerile anticipate nu sunt necesare sau benefice?, averiza Voronin. În acest sens, el făcea comparaţia cu Ucraina, ale cărei probleme economice au fost întărite de lupta politică.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Voronin proteste Chisinau
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close