Antena 3 CNN Externe Voronin cere renumărarea voturilor de la alegerile parlamentare

Voronin cere renumărarea voturilor de la alegerile parlamentare

Voronin cere renumărarea voturilor de la alegerile parlamentare
Sursa foto: Voronin
10 Apr 2009   •   13:04

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, va solicita Comisiei Constituţionale renumărarea voturilor de la alegerile parlamentare care au avut loc duminică.

Opoziţia contestă rezultatul alegerilor, însă liderul Partidului Democrat Liberal susţine că o renumărare a voturilor nu ar fi suficientă pentru a demonstra fraudarea scrutinului.

Voronin consideră că o nouă numărare a voturilor din alegerile legislative va deveni cel mai important argument pentru instaurarea stabilităţii politice în ţară.

"Întreg procesul electoral a fost înalt apreciat de către observatorii OSCE, ai Parlamentului European, ai Consiliului Europei şi ai ţărilor CSI. Alegerile au fost recunoscute democratice si libere", a declarat Voronin.

"În acelaşi timp, în pofida tuturor aprecierilor şi procedurilor de drept, în pofida bunului simţ, liderii a trei partide de opoziţie, Vlad Filat, Dorin Chirtoacă şi Serafim Urechean, au iniţiat un atac fără precedent asupra rezultatelor alegerii democratice a poporului. Ei şi adepţii lor, folosind tineretul studenţesc şi elevi în calitate de scut viu, bazându-se pe susţinerea largă a reprezentanţilor structurilor criminale, au creat pe 7 aprilie în capitala Moldovei atmosfera unui puci stradal" a continuat liderul partidului comunist.


"În această situaţie, în scopul creării unor condiţii fundamentale pentru activitatea stabilă a nou-alesului organ legislativ al ţării, eu, în calitate de preşedinte al partidului, care a obţinut victoria convingătoare în competiţia cinstită şi democratică, solicit de la Curtea Constituţională soluţionarea univocă a necesităţii renumarării integrale a voturilor alegătorilor la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009" a concluzionat Voronin.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Voronin
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close