Antena 3 CNN Externe Voronin: Guvernul va fi format chiar dacă vor fi alegeri anticipate

Voronin: Guvernul va fi format chiar dacă vor fi alegeri anticipate

Voronin: Guvernul va fi format chiar dacă vor fi alegeri anticipate
Sursa foto: vladimir voronin
13 Mai 2009   •   10:31

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, susţine că Guvernul va fi format indiferent dacă vor fi sau nu convocate alegeri anticipate, relatează Pro Tv Chişinău, citat de Agerpres.

"Chiar dacă ne obligă la alegeri anticipate , noi o să alegem Guvernul. Este periculos să mergem pe mâna lor, care nu au făcut nimic şi nu răspund de nimic, o să formăm Guvernul şi pe urmă la alegeri", a declarat Voronin.

Acest lucru este posibil deoarece Vladimir Voronin asigură şi interimatul funcţiei de preşedinte până la desemnarea noului şef al statului. În cazul în care Parlamentul nu va putea vota viitorul preşedinte, înainte de a-l dizolva, Vladimir Voronin va propune candidatura premierului, iar acesta va veni în Parlament cu programul de guvernare şi componenţa Cabinetului, urmând să fie aprobat cu cel puţin 52 de voturi.

Mandatul acestui Guvern va expira când noul Parlament va vota un alt Cabinet de miniştri.

Anterior, presa a scris că în funcţia de premier, comuniştii ar putea-o numi tot pe Zinaida Greceanîi, dacă ea nu va fi propusă pentru funcţia de şef al statului. În cazul în care Greceanîi va fi propusă pentru funcţia de şef al statului, atunci candidatura comuniştilor pentru premier ar putea fi vicepremierul în exerciţiu Igor Dodon.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Voronin alegeri
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close