Antena 3 CNN Externe Voronin, în 2009, ca Ceauşescu, în 1989: "Această acţiune este gândită şi foarte bine plătită!" (VIDEO)

Voronin, în 2009, ca Ceauşescu, în 1989: "Această acţiune este gândită şi foarte bine plătită!" (VIDEO)

Voronin, în 2009, ca Ceauşescu, în 1989: "Această acţiune este gândită şi foarte bine plătită!" (VIDEO)
Sursa foto: vladimir voronin
07 Apr 2009   •   17:37

Un comitet pentru situaţii excepţionale s-a întrunit la Chişinău, pentru a analiza situaţia creată după ce peste 30.000 de tineri s-au adunat în centrul oraşului pentru a protesta faţă de regimul comunist. La întâlnire a participat şi preşedintele Vladimir Voronin, care a declarat că acţiunea din centrul capitalei moldovene este una organizată din timp.

?Această operaţiune este bine plămădită şi bine gândită şi bine organizată şi se vede că este foarte bine plătită? a spus Voronin, care a făcut apel la calm. "Obiectivul principal al oragnizatorilor protestelor în curs este sã destabilizeze ţara. Lor le trebuie numaidecât din partea autorităţilor vărsare de sânge" a mai spus preşedintele moldovean.

?Vom ajunge la dezvăluirea acelora care au plănuit din timp. Despre fraudarea alegerilor s-a vorbit cu o lună în urmă? a mai spus preşedintele care a făcut astfel o aluzie la manifetaţiile de dinaintea alegerilor, la care au participat şi organizaţii din România.



Potrivit jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, preşedintele Voronin va încerca să pună incidentele de la Chişinău pe seama României, aşa cum este clar că televiziunea publică din Moldova a montat imaginile prezentate pentru a pregăti discursul preşedintelui.

În urmă cu aproape 20 de ani, pe 20 decembrie 1989, preşedintele Nicoale Ceauşescu ţinea un discurs asemănător, în care denunţa acţiunile distructive ale unor grupuri "antinaţionale" de tineri, care distrugeau clădirile instituţiilor statului şi acuza cercuri "imperialiste" şi serviciile secrete ale ţărilor străine de organizarea acestor acţiuni.



Antena3.ro

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close