Antena 3 CNN Externe Voronin: Lenin, a fost un lider şi organizator genial ale cărui idei sunt încă de actualitate

Voronin: Lenin, a fost un lider şi organizator genial ale cărui idei sunt încă de actualitate

Voronin: Lenin, a fost un lider şi organizator genial ale cărui idei sunt încă de actualitate
Sursa foto: Lenin
21 Ian 2009   •   16:43

Vladimir Voronin, preşedintele comunist al Republicii Moldova, consideră că Vladimir Lenin, a fost un "lider şi organizator genial" ale cărui "idei sunt încă de actualitate". Declaraţiile au fost făcute miercuri cu ocazia comemorării a 85 de ani de la moartea fostului lider rus, anunţă Mediafax, citând AFP.
"Astăzi nu trebuie să renunţăm la istoria noastră (...). În anii postsovietici multe persoane au vrut să îl defăimeze pe Lenin, nu au reuşit şi nu vor reuşi: a fost un lider şi un organizator genial", a spus Voronin, după care a depus o jerbă în faţa monumentului din Chişinău dedicat fondatorului URSS.
"Ideile clasicilor marxism-leninismului sunt încă de actualitate şi pot deveni o foaie de parcurs pentru rezolvarea problemelor moderne", a continuat Voronin.
"În prezent, construim în Moldova un stat social unde prosperitatea cetăţenilor este o prioritate", a mai spus preşedintele comunist al Republicii Moldova.
Republica Moldova, fostă republică sovietică şi ţara cea mai săracă din Europa, este condusă de Partidul Comunist încă din 2001. Preşedintele său, Vladimir Voronin, a fost ales de două ori la conducerea Republicii Moldova.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Voronin
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close