Antena 3 CNN Externe Voronin reacţionează dur la discursul lui Băsescu: România se amestecă în afacerile interne ale Moldovei

Voronin reacţionează dur la discursul lui Băsescu: România se amestecă în afacerile interne ale Moldovei

Voronin reacţionează dur la discursul lui Băsescu: România se amestecă în afacerile interne ale Moldovei
Sursa foto: Traian Basescu si Vladimir Voronin
16 Apr 2009   •   08:51

Reacţii dure ale preşedintelui moldovean, Vladimir Voronin, după discursul ţinut de Traian Băsescu în Parlamentul României. Şeful statului vecin a declarat că acţiunile României sunt "extrem de tendenţioase şi inoportune", adăugând că tot ceea ce a întreprins statul român înseamnă "amestec în afacerile interne ale Republicii Moldova".

Vladimir Voronin a cerut amnistierea celor arestaţi, în urma protestelor din 7 aprilie, de la Chişinău.

Voronin a criticat în special faptul că preşedintele Băsescu a spus că întreaga populaţie a Republicii Moldova este formată din români.

"Spre regretul nostru, preşedintele României, în declaraţia sa (...), a îndrăznit să declare că întreaga populaţie a Republicii Moldova e constituită din români", a declarat preşedintele Republicii Moldova.

Preşedintele moldovean s-a arătat deranjat şi de declaraţia conform căreia Traian Băsescu "a promis să-i ducă pe toţi românii de peste Prut în Europa, prin acordarea în masă a cetăţeniei României"

Voronin a apreciat că toate acţiunile României sunt "extrem de tendenţioase şi inoportune", adăugând că tot ceea ce a întreprins statul român înseamnă "amestec în afacerile interne ale Republicii Moldova".

oronin a mai precizat că autorităţile moldovene "au fost nevoite" să îl declare persona non grata pe ambasadorul român, deoarece acesta "a transformat Ambasada condusă de el nu într-un loc al dialogului politic dintre două state, ci într-un loc de întâlniri conspirative cu diferite personaje ale politicii moldoveneşti, care caută sprijin nu atât din partea societăţii noastre, cât din partea Guvernului României".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, că România nu va permite transformarea Prutului într-o nouă "cortină de fier". De asemenea, şeful statului a afirmat că a cerut Guvernului să modifice de urgenţă Legea cetăţeniei, astfel încât cetăţenii de etnie română din Republica Moldova să poată obţine mai rapid, la cerere, cetăţenia română.

Antena 3

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close