Antena 3 CNN Externe Voronin: România a intrat şmechereşte în NATO. Vizele pentru cetăţenii români rămân în vigoare

Voronin: România a intrat şmechereşte în NATO. Vizele pentru cetăţenii români rămân în vigoare

Voronin: România a intrat şmechereşte în NATO. Vizele pentru cetăţenii români rămân în vigoare
Sursa foto: Voronin
24 Iun 2009   •   22:13

Preşedintele Republicii Moldova atacă din nou România. Vladimir Voronin spune că ţara noastră a intrat şmechereşte în NATO şi că vizele pentru români nu vor fi scoase, aşa cum au cerut oficialii europeni. Liderul de la Chişinău a vorbit şi despre protestele antiguvernamentale din 5 aprilie şi a acuzat, încă o dată, Bucureştiul că i-a susţinut pe protestatari.

Într-o conferinţă de presă la Chişinău, preşedintele moldovean, Vladimir Voronin a spus despre ţara noastră că nu merita să intre în Alianţa Nord-Atlantică pentru că nu a semnat tratatul de frontieră cu republica Moldova.

?România a intrat aşa, şmechereşte, în NATO fără a avea hotarele semnate cu Moldova. I-am spus şi lui Jaap de Hoop Scheffer că a încălcat toate regulamentele NATO, deoarece o ţara fost-sovietică s-a apropiat de NATO fără a avea hotare semnate? a declarat Voronin.

El a făcut aceste declaraţii în contextul în care a fost rugat să precizeze când ar putea fi excluse vizele pentru cetăţenii români. Liderul de la Chişinău a precizat că acest lucru nu se va întâmpla decât atunci când Uniunea Europeană va liberaliza regimul de vize pentru populaţia ţării sale. Pe parcursul conferinţei de presă, Voronin a acuzat de mai multe ori România de implicare în protestele din aprilie.

Voronin a acuzat şi opoziţia liberală de la Chişinău pentru că nu a dezminţit declaraţiile ?unioniste? ale lui Traian Băsescu după evenimentele din aprilie.

Republica Moldova a introdus regimul de vize pentru români începând cu 9 aprilie, acuzând-o de implicarea în evenimentele din aprilie. Acest gest a fost criticat de mai mulţi oficiali europeni care au acuzat autoritile de la Chişinău de discriminare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Vladimir Voronin
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close