Antena 3 CNN Externe Voronin: Violenţele din Chişinău, provocate de "nouă cetăţeni sârbi şi serviciile secrete româneşti"

Voronin: Violenţele din Chişinău, provocate de "nouă cetăţeni sârbi şi serviciile secrete româneşti"

Voronin: Violenţele din Chişinău, provocate de "nouă cetăţeni sârbi şi serviciile secrete româneşti"
Sursa foto: Vladimir Voronin
13 Apr 2009   •   12:16

Preşedintele Vladimir Voronin continuă să învinuiască România pentru evenimentele care au loc în Republica Moldova. Acesta a acordat un interviu publicaţiei spaniole El Pais în care a declarat că nouă persoane din Serbia şi agenţi ai serviciilor de securitate din România au provocat violenţele din Chişinău, din 7 aprilie.

Voronin susţine că cei care au organizat protestele violente de la Chişinău nu erau interesaţi de eventuala falsificare a rezultatelor alegerilor legislative din 5 aprilie, ci doreau să profite de moment pentru a organiza o "revoluţie colorată".

"Acelaşi scenariu ca la Belgrad, Tbilisi, Bişkek şi la Kiev. Aici, la intrare, am fotografiat un iugoslav cu documente ale unei instituţii nord-americane. La 7 aprilie, erau nouă persoane din Serbia care dirijau evenimentele şi agenţi ai serviciilor de securitate din România", a declarat Voronin.

"Avem totul filmat şi putem identifica feţele tuturor fiarelor care au atacat poliţia. Le vom aresta şi le vom judeca. A fost jaf . Poliţia a găsit mobilier din Parlament în 18 locuinţe", a mai spus preşedintele.

Vladimir Voronin a mai acuzat şi profesorii din licee şi universităţi. Preşedintele susţine că aceştia au avut un rol destructiv,pentru că au format "continuatori ai lui Antonescu".

Voronin a mai acuzat şi miercuri ţara noastră de implicare în protestele violente de marţi de la Chişinău, însă oficialii români au respins acuzaţiile. Drept urmare, ambasadorul român la Chişinău a fost declarat "persona non grata" şi a fost introdus un sistem de vize pentru cetăţenii români care vor să călătorească în Republica Moldova.

Pe 7 aprilie, zeci de mii de persoane au protestat faţă de rezultatele alegerilor parlamentare. Protestele au degenerat în violenţe, iar sediile Preşedinţiei şi Parlamentului au fost devastate.

MORŢI ŞI ARESTĂRI - URMĂRILE PROTESTELOR DE LA CHIŞINĂU


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Voronin Republica Moldova
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close