Antena 3 CNN Externe Voronin vrea o întâlnire cu liderul transnistrean

Voronin vrea o întâlnire cu liderul transnistrean

Voronin vrea o întâlnire cu liderul transnistrean
22 Oct 2008   •   01:39

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a declarat că este pregătit să se întâlnească cu liderul republicii separatiste Transnistria, Igor Smirnov.
?Pentru a înainta în procesul reglementării problemei transnistrene, trebuie mai întâi să mă întâlnesc cu Smirnov", a declarat Voronin.
?După această întâlnire, putem începe negocierile în formtul 5+2 ", ce implică Rusia, Ucraina, OSCE, SUA, UE, Moldova şi Transnistria.
Relaţiile dintre Moldova şi regiunea separatistă sunt tensionate încă din martie 1992, când Moldova şi-a declarat independenţa de URSS, iar Transnistria s-a proclamat republică. Rusia are trupe de menţinere a păcii în regiune din iulie 1992, iar negocierile dintre părţi au fost îngheţate în februarie 2006.
În altă ordine de idei, presă rusă scrie că Mark Tkaciuk, fost consilier al preşedintelui moldovean, numit şef al campaniei electorale a Partidului Comuniştilor, pune la cale reconcilierea lui Voronin cu Moscova, pentru a asigura menţinerea acestei formaţiuni la putere, după alegerile din primăvara anului 2009.
Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close