Antena 3 CNN Externe Vot cu NEREGULI în Republica Moldova

Vot cu NEREGULI în Republica Moldova

Vot cu NEREGULI în Republica Moldova
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Dec 2014   •   12:11
Scrutinul parlamentar de la Chişinău, divizat între proeuropeni şi proruşi, s-a desfăşurat sub umbrela numeroaselor nereguli. 
 
Peste jumătate dintre alegătorii cu drept de vot s-au prezentat la urne, la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Scrutinul nu a fost lipsit de incidente. 
 
Observatorii naţionali au denunţat cazurile de agitaţie electorală în faţa secţiilor de votare, transportarea organizată a alegătorilor şi chiar deteriorarea echipamentului din secţii. 
 
În plus, militanţii transnistreni i-au împiedicat pe alegători să meargă la urne. Cei 4.000 de alegători au fost nevoiţi să se ducă în satul vecin, la Cocieri, unde a fost mutată secţia de vot. Au trebuit, însă, să treacă de aceiaşi miliţieni intimidanţi.
 
În ultima săptămână, s-a vorbit foarte mult la Chişinău, despre un posibil fenomen de contagiune, având exemplul României, unde diaspora românească s-a mobilizat foarte mult. Spuneau analiştii politici că este foarte posibil ca şi moldovenii să ia acest exemplu şi să răstoarne situaţia.
 
Iar asta s-a şi întâmplat. În Moscova, cozile de cetăţeni moldoveni ce aşteptau să voteze s-au întins pe 500 de metri, iar atmosfera deosebit de tensionată i-a făcut pe oficiali să mobilizeze poliţişti cu scuturi la intrarea în secţie de vot.
 
Apariţia lui Renato Usatîi, liderul partidului "Patria", exclus cu numai câteva zile înainte de alegeri, a animat mulţimea.
 
Din cauza numărului impresionant de alegători, în Chişinău, Bălţi, Nisporeni şi Anenii Noi programul de vot a fost extins. La cele 11 secţii de vot deschise în România, peste nouă mii de cetăţeni moldoveni şi-au exprimat intenţia de vot. 

Citiţi şi RĂSTURNARE de situaţie la alegerile pentru Parlamentul de la Chişinău. Moldovenii au ales drumul spre Europa
 

×
Subiecte în articol: Chisinau
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close