Antena 3 CNN Externe Vot favorabil pentru noua Comisie Europeană. Dacian Cioloş preia agricultura

Vot favorabil pentru noua Comisie Europeană. Dacian Cioloş preia agricultura

Vot favorabil pentru noua Comisie Europeană. Dacian Cioloş preia agricultura
09 Feb 2010   •   15:08

Echipa de comisari propusă de Jose Manuel Barroso a primit aviz favorabil din partea parlamentarilor europeni. Aceasta a fost votată cu 488 de voturi "pentru", 137 "împotrivă" şi 72 de "abţineri".

Din echipa lui Jose Manuel Barroso face parte şi Dacian Cioloş. Românul va prelua agricultura europeană pentru un mandat de cinci ani. Cioloş a fost singurul care a obţinut votul unanim al parlamentarilor din comisia de specialitate.

Dacian Cioloş a fost nominalizat pentru această funcţie de Jose Manuel Barosso pe data de 27 noiembrie a anului trecut şi a câştigat încrederea specialiştilor în cadrul audierilor din data de 15 ianuarie a acestui an.

Decizia privind componenţa Comisiei va ajunge la şefii de stat şi de guvern din blocul comunitar. Înalţii oficiali vor decide, tot prin votul majorităţii, dacă dau undă verde echipei Barroso 2. Avizul poate fi dat chiar şi prin procedură scrisă, astfel încât executivul de la Bruxelles să îşi înceapă activitatea încă de mâine.

Mandatul actual de cinci ani al Comisiei Barroso 1 s-a încheiat în 31 octombrie 2009 iar echipa sa a funcţionat până acum ca o Comisie interimară, cu puteri limitate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: vot
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close