Antena 3 CNN Externe Donald Trump pregătește terenul pentru noi acuzații de fraudă la alegerile din SUA | Oferta lui Joe Biden către republicani

Donald Trump pregătește terenul pentru noi acuzații de fraudă la alegerile din SUA | Oferta lui Joe Biden către republicani

Partidul Republican este pe cale să își asigure controlul asupra Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, în vreme ce soarta Senatului stă în ultimele voturi numărate în statele-cheie Arizona și Nevada.

 Donald Trump pregătește terenul pentru noi acuzații de fraudă la alegerile din SUA | Oferta lui Joe Biden către republicani
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2022   •   14:26

Asta, după ce în Georgia se va organiza, cel mai probabil, un nou scrutin pe 6 decembrie, în condițiile în care niciunul dintre candidații republican și democrat nu reușește să-și asigure majoritatea absolută a voturilor.

Există 35 de circumscripții în care, joi, încă se numărau voturile candidaților pentru Camera Reprezentanților, în urma scrutinului legislativ parțial din 8 noiembrie.

Democrații se află înaintea republicanilor în 24 dintre aceste districte. În alte 11, republicanii se află în față, relatează Antena 3 CNN.

Dacă tendința se păstrează, Partidul Republican va controla Camera, însă cu puține mandate peste pragul de 2018.

La ora publicării acestei știri, republicanii au nevoie de confirmarea a încă 9 mandate pentru a-și institui controlul în acest for legislativ, iar democrații ar trebui, teoretic, să obțină încă 27 de locuri în Cameră pentru a ajunge la 218.

Biden, ofertă de colaborare pentru republicani

Ar putea trece mai multe zile până când va se va stabili configurația politică finală în Camera Reprezentanților, voturile fiind încă în curs de numărare în state precum California, Oregon, Nevada și Arizona. 

În aceste condiții, președinte Joe Biden a venit către republicani cu o ofertă de colaborare.

"Indiferent de ceea ce arată rezultatul final al acestor alegeri - și încă mai sunt voturi de numărat - sunt pregătit să lucrez cu colegii mei republicani. Poporul american a spus clar se așteaptă ca republicanii să fie şi ei pregătiți să lucreze cu mine", a declarat Biden la aproape 24 de ore după închiderea urnelor.

Trump: "Sunt multe lucruri în neregulă"

La rândul său, fostul președinte Donald Trump - care și-a atras deja nemulțumiri printre republicani, deoarece mulți dintre candidații impuși de el nu au performat conform așteptărilor - a pregătit terenul pentru noi contestări ale scrutinului.

El a insistat mai ales asupra supravegherii numărării voturilor într-un district din Arizona, stat în care candidatul democrat la Senat se afla cu cinci procente în fața celui republican, după numărarea a peste 75% din voturi.

"Localnici minunați din Arizona, în special din Comitatul Maricopa, nu vă părăsiți rândurile! Stați pe loc! Vi se spune că aparatura nu funcționează, că rămân fără hârtie în multe dintre locații din diferite state - se întâmplă multe lucruri în neregulă", a spus Trump.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Alegeri SUA 2022 Joe Biden
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close