Antena 3 CNN Externe Vreme extremă în Asia şi America de Sud. Inundaţiile şi incendiile fac ravagii

Vreme extremă în Asia şi America de Sud. Inundaţiile şi incendiile fac ravagii

Vreme extremă în Asia şi America de Sud. Inundaţiile şi incendiile fac ravagii
Sursa foto: Foto: Antena 3
26 Aug 2010   •   12:46

Nordul Indiei este sub ape, după ce ploile torenţiale au făcut ca râurile să iasă din matcă. În Bolivia, autorităţile se luptă să stingă nu mai puţin de nouă mii de incendii de vegetaţie. Sunt cele mai grave astfel de incendii din istoria ţării.

Cele mai afectate regiuni sunt cele din nordul şi estul ţării, unde mai multe curse aeriene au fost anulate iar localnicii acuză probleme respiratorii. Situaţia este agravată de aerul uscat şi de rafalele puternice de vânt, care favorizează extinderea flăcărilor.

Depăşite de situaţie, autorităţile au cerut sprijinul ţărilor vecine. Experţii de mediu vorbesc despre o adevărată catastrofă.

De vină ar fi schimbările climatice şi seceta , care favorizează izbucnirea incendiilor de vegetaţie, dar şi fermierii locali, care incendiază pădurile pentru a cultiva terenul. De multe ori, flăcările scapă de sub control, aşa cum s-a întâmplat şi de această dată.

Pe continentul asiatic, nordul Indiei este sub ape, după ce ploile torenţiale au făcut ca nivelul râurilor să crească iar apele să iasă din matcă. Mai multe zone din capitala New Delhi au fost transformate în râuri iar oamenii se deplaseză cu bărcile.

Localnicii acuză autorităţile că nu iau măsuri. Situaţia s-ar putea agrava, dacă ploile torenţiale continuă.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: India inundatii incendii
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close