Antena 3 CNN Externe Vreme EXTREMĂ. Meteorologii au anunţat un val de CANICULĂ

Vreme EXTREMĂ. Meteorologii au anunţat un val de CANICULĂ

Vreme EXTREMĂ. Meteorologii au anunţat un val de CANICULĂ
de O.P.    |    14 Oct 2014   •   06:15

De la un cap la altul, Europa se află la mila fenomenelor extreme. În timp ce în Italia e cod roşu de ploi şi descărcări electrice, în Liguria, deja devastată de intemperii, britanicii trebuie să se aştepte la un val de caniculă. Din cauza viiturilor, în anumite zone din Franţa şi Italia, şcolile vor fi închise astăzi.

În jurul oraşului Parma, cartiere întregi sunt în beznă, apa măsoară câţiva zeci de centimetri pe stradă, iar liniile de telefonice au picat. Este dezastrul provocat de o furtună cum nu s-a mai văzut de mai bine de 14 ani.

În doar jumătate de oră, a turnat cu găleata şi au căzut precipitaţii cât pentru o jumătate de zi.

A fost o zi neagră pentru câteva regiuni din nordul şi centrul Italiei, care au fost sub avertizare de cod roşu de furtună.

Fenomenele extreme au declanşat alunecări de teren şi inundaţii. Nici tornadele nu au lipsit din peisajul apocaliptic.

În sud-estul Franţei, mii de oameni nu au închis un ochi toată noaptea. Nivelul apei a depăşit doi metri aici, după ce a intrat în vigoare codul portocaliu de inundaţii.

Cei care nu şi-au văzut averea dusă pe apa sâmbetei se tem că apele vor cuprinde şi casele lor.

Apele au rupt poduri şi au intrat cu forţa în casele oamenilor.

Situaţia este dramatică şi în capitala Portugaliei, care a devenit Noua Veneţie, într-o singură zi. Viiturile au venit cu o forţă foarte mare şi i-au prins pe picior greşit pe mulţi şoferi. Pentru a scăpa cu viaţă, un bărbat s-a urcat pe maşina lui, ce era pe punctul de a fi acoperită complet de ape.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close