Antena 3 CNN Externe Vremea face ravagii în Europa. Spania şi Portugalia, inundate din cauza ploilor abundente

Vremea face ravagii în Europa. Spania şi Portugalia, inundate din cauza ploilor abundente

Vremea face ravagii în Europa. Spania şi Portugalia, inundate din cauza ploilor abundente
Sursa foto: Foto: Videonews
09 Dec 2010   •   19:41

Un om a murit în Spania şi peste o mie de persoane au fost evacuate din cauza ploilor abundente. O furtună a lovit cu putere centrul Portugaliei şi a lăsat în urmă maşini avariate şi 30 de răniţi. Stare de urgenţă şi la Paris unde principalele aeroporturi au fost închise câteva ore din cauza zăpezilor abundente.

Principalele aeroporturi pariziene, Roissy şi Orly au fost închise mai multe ore din cauza căderilor masive de zăpadă. Zeci de zboruri au fost anulate şi atât autorităţile, cât şi pasagerii au fost luaţi prin surprindere de valul de frig.

Circulaţia camioanelor a fost interzisă în Paris şi nici autobuzele nu au funcţionat. Viteza trenurilor cu plecare şi sosire în marile gări pariziene a fost limitată din cauza ninsorilor, generând întârzieri de până la 30 de minute.

Intemperiile au lovit cu putere Spania şi Portugalia. O persoană a murit în nordul peninsunlei iberice lovită de fulger. Mii de case au fost inundate în Andalucia.

Centrul Portugaliei a fost lovit de o furtună violentă. Zeci de clădiri au fost avariate, dintre care şi o creşă. Mai mulţi copii au fost răniţi, însă niciunul nu se află în stare gravă.

×
Subiecte în articol: Spania Portugalia Franta inundatii zapada
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close