Antena 3 CNN Externe Vremea rea face ravagii în Europa. Sute de mii de europeni au rămas pe întuneric. Doi oameni au murit

Vremea rea face ravagii în Europa. Sute de mii de europeni au rămas pe întuneric. Doi oameni au murit

Vremea rea face ravagii în Europa. Sute de mii de europeni au rămas pe întuneric. Doi oameni au murit
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
05 Ian 2012   •   07:11

Vremea rea loveşte Europa de Vest. În Marea Britanie, doi oameni au murit din cauza furtunilor. În Austria e cod roşu de ninsoare, iar în Cehia, Germania, Polonia, Elveţia şi Slovacia este cod roşu de vânt. Furtunile au provocat pagube materiale imense şi au lăsat sute de mii de oameni fără curent, timp de mai multe ore.

Furtuna a lovit insulele britanice în timp ce milioane de englezi se întorceau acasă din vacanţa de iarnă. Rafalele de vânt au bătut cu viteze de până la 150 de kilometri pe oră, lăsând zeci de mii de oameni fără curent electric. Furtuna a cauzat zeci de accidente. Un şofer a murit după ce un copac a căzut peste autobuzul pe care îl conducea, şi un marinar a fost măturat de pe punte după ce nava pe care se afla a fost lovită de un val.

Nici Germania nu a fost ocolită de vremea rea. Vântul a suflat cu 100 de kilometri la oră, iar valurile Mării Nordului au depăşit faleza.

Şi Olanda a avut de suferit din cauza vremii rele. Furtuna a smuls mai mulţi copaci din rădăcini şi a provocat pagube materiale însemnate.

Meteorologii au anunţat că vremea rea va continua să facă ravagii în Europa şi în următoarele zile. Austria intră sub cod roşu de ninsoare. Meteorologii se aşteaptă ca zăpada să depăşească un metru la Tirol.

Cod roşu de vânt este în Cehia, unde rafelele pot atinge 150 de kilometri la oră, iar cod portocaliu de ninsoare este în Germania, Polonia, Elveţia şi Slovacia.


×
Subiecte în articol: furtuni vreme rea curent Europa
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close