Antena 3 CNN Externe Vremea rea şi furtunile fac ravagii în Europa

Vremea rea şi furtunile fac ravagii în Europa

Vremea rea şi furtunile fac ravagii în Europa
16 Aug 2010   •   20:41

Vremea continuă să le facă probleme europenilor. Şase oameni au fost răniţi în Cehia în urma unei furtuni puternice însoţită de grindină. Furtuni au fost şi în nord-vestul Rusiei după săptămâni în şir de caniculă. Zeci de mii de oameni au rămas fără curent electric din cauza rafalelor de vânt care au doborât stâlpii de înaltă tensiune.

Cel puţin şase oameni au ajuns la spital cu răni în urma furtunii care a lovit Praga. Zeci de case au fost inundate în capitala cehă. Grindina a spart geamuri şi a avariat sute de maşini.

Sute de pompieri au fost detaşaţi pentru a scoate apa din locuinţe şi pentru a elibera drumurile blocate de copacii căzuţi la pământ.

Vremea extremă continuă să le facă probleme şi ruşilor. Zeci de mii de oameni au rămas fără curent elctric în nord-vestul ţării din cauza unei furtuni violente.

Rusia se confruntat cu cel mai puternic val de căldură din ultimii 130 de ani. Canicula a provocat incendii de vegetaţie care au devastat părţi din nord-vestul ţării. 500 de focare continuă să ardă în Rusia, însă autorităţile spun că multe dintre ele vor fi aduse sub control. În total, 50 de oameni au murit în urma incendiilor şi 2 mii de case au fost distruse.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: furtuna Europa
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close