Antena 3 CNN Externe Un deputat a fost smuls de la tribună, în plin scandal al mercenarilor "Wagner" în Parlamentul din Ucraina

Un deputat a fost smuls de la tribună, în plin scandal al mercenarilor "Wagner" în Parlamentul din Ucraina

Scandalul operațiunii prin care Ucraina a încercat să ademenească și ulterior să captureze mai mulți membri ai grupării de mercenari ruși "Wagner" a produs efecte neașteptate în parlamentul de la Kiev.

Un deputat a fost smuls de la tribună, în plin scandal al mercenarilor "Wagner" în Parlamentul din Ucraina
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Sep 2021   •   17:59

Geo Leros, un deputat din opoziție, a reproșat, joi, administrației președintelui Volodimir Zelensky eșecul operațiunii puse la cale de serviciile speciale din Ucraina.

"Domnule Zelensky, puteți numi cât mai mulți prieteni pe care îi știți în funcții guvernamentale superioare, dar transformați această țară într-o ramură a mafiei ...", a spus Leros de la tribuna Radei  Supreme, forul legislativ ucrainean.

În acel moment, unul dintre liderii partidului prezidențial "Slujitorul Poporului", Mykola Tișcenko, s-a ridicat de la locul său, s-a dus la deputatul din opoziție, i-a luat microfonul și l-a smuls, practic, de la tribună.

Leros a spus, ironic: "E bine că există oameni ca domnul Tișcenko".

El a încercat să se împotrivească dar diferența de gabarit în favoarea lui Tișcenko și-a spus cuvântul.

Scena a degenerat într-un imens scandal, deputații părăsindu-și locurile și adunându-se în fața tribunei.

Președintele Dmitry Razumkov a fost nevoit să anunțe o pauză de 15 minute pentru calmarea spiritelor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ce a însemnat operațiunea anti-Wagner

La 29 iulie 2020, 33 de membri ai companiei ruse Wagner Group au fost reținuți la Minsk de serviciul de securitate belarus, KGB, fiind suspectați că încearcă să destabilizeze regimul președintelui Aleksandr Lukașenko.

Ei au fost ulterior expulzați în Rusia.

La întoarcerea acasă, mercenarii au precizat într-un interviu pentru televiziunea rusă că se îndreptau către Libia și Siria, deoarece primiseră mai multe oferte de muncă pe teritoriul acestor țări.

Însă ofertele de muncă fuseseră postate pe un portal de specialitate de oameni ai serviciilor de informații ucrainene, care voiau să-i scoată pe mercenari din Rusia pentru a-i putea aresta.

Kievul a cerut extrădarea a 28 dintre cei 33 de arestați la Minsk, aceștia fiind acuzați că au întreprins acțiuni de insurgență și destabilizare pe teritoriul insurgente şi destabilizatoare pe teritoriul ucrainean.

Operațiunea a eșuat odată cu expulzarea suspecților în Rusia.

×
Subiecte în articol: Wager Ucraina scandal bătaie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close