Antena 3 CNN Externe Washington. Atac armat la Muzeul Holocaustului, soldat cu un mort şi un rănit grav

Washington. Atac armat la Muzeul Holocaustului, soldat cu un mort şi un rănit grav

Washington. Atac armat la Muzeul Holocaustului, soldat cu un mort şi un rănit grav
Sursa foto: muzeul holocaustului
11 Iun 2009   •   03:31

Un bărbat în vârstă de 89 de ani, ce avea legături cu grupurile neonaziste, a împuşcat şi ucis un gardian de la Muzeul Holocaustului din Washington, miercuri seara, înainte de a fi şi el atins în schimbul de focuri ce a creat panică în centrul zonei turistice din capitala americană,
Atacatorul, identificat de NBC News ca fiind James von Brunn, început să tragă cu o puşcă imediat ce a intrat în muzeu, împuşcându-şi victima din apropriere.

Doi alţi gardieni au deschis focul şi l-au rănit pe suspect, care a fost transportat la Spitalul George Washington, unde se aprecia că este în stare critică.
Surse din cadrul poliţiei declarau că von Brunn a scris o carte şi deţinea un site, care găzduieşte opinii anti-creştine şi antisemite.

Acestea mai arătau că avea legătură cu organizaţiile anti-guvernamentale şi ce propagă ideea supremaţiei rasei albe. De asemenea a fost condamnat după ce a intrat în clădirea Rezervei Federale, în 1981, şi a încercat să ia ostatici câţiva angajaţi, deranjat de dobânzile prea mari.
Pe siteul său se pretinde a fi veteran al celui de-al Doilea Război Mondial.
Muzeul va fi închis joi în memoria ofiţerului ucis, iar steagurile sale vor fi coborâte în bernă.

Ulterior atacului, preşedintele american Barack Obama a trimis condoleanţe familiei gardianului. Un comunicat al preşedintelui nota că ?acest act scandalos ne reaminteşte că trebuie să rămânem vigilenţi împotriva antisemitismului şi prefudecăţilor de toate formele. Nicio instituţie americană nu este mai importantă pentru acest efort decât Muzeul Holocaustului, şi niciun act de violenţă nu va diminua determinarea noastră de a-i onora pe cei care au pierit construind o lume mai paşnică şi mai tolerantă."

Muzeul atrage 1,7 milioane de vizitatori pe an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Washington Barack Obama
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close