Antena 3 CNN Externe "La Washington și Bruxelles se pregătește intrarea Europei în război cu Rusia", afirmă premierul Ungariei, Viktor Orban

"La Washington și Bruxelles se pregătește intrarea Europei în război cu Rusia", afirmă premierul Ungariei, Viktor Orban

Temerile că Rusia va ataca un stat membru al NATO sunt nefondate, afirmă premierul ungar Viktor Orban.

"La Washington și Bruxelles se pregătește intrarea Europei în război cu Rusia", afirmă premierul Ungariei, Viktor Orban
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2024   •   12:54

Șeful guvernului de la Budapesta și-a păstrat relații bune cu Moscova, în pofida sancțiunilor impuse Rusiei de blocul comunitar, după invazia în Ucraina.

"Armata rusă poartă un război serios şi dificil cu ucrainenii. Dacă rușii ar fi fost destul de puternici să-i doboare pe ucraineni dintr-o singură rundă, ar fi făcut-o până acum.

Nu consider logic ca Rusia, care nu poate nici să învingă Ucraina, să vină deodată şi să înghită întreaga lume occidentală. Riscul să se întâmple asta este extrem de scăzut", a spus el într-un interviu la Kossuth Radio.

Pe de altă parte, Viktor Orban apreciază că la Bruxelles şi la Washington se fac preparative pentru intrarea Europei în război.

Viktor Orban:  "La Washington și Bruxelles se pregătește starea de spirit pentru intrarea Europei în război"

"Ceea ce se întâmplă astăzi la Bruxelles și la Washington (...) pregătește starea de spirit pentru un eventual conflict militar, ceea ce am putea descrie la fel de bine drept pregătirea intrării Europei în război", a comentat prim-ministrul ungar.

Orban a amintit că președintele francez Emmanuel Macron a insistat că Rusiei nu i se poate permite să câștige războiul din Ucraina, iar Polonia și-ar fi comunicat intenția de a doborî, cu propriile sale arme, rachetele rusești care atacă infrastructura civilă din Ucraina.

Ungaria, stat membru al Uniunii Europene și al NATO, a refuzat să furnizeze asistență militară Ucrainei în războiul declanșat de Rusia.

Aflat la putere din 2010, premierul ungar și-a axat campania pentru alegerile din iunie la Parlamentul European pe evitarea unei implicări mai profunde a UE în conflict.

Viktor Orban susține că, în urma votului din iunie, configurația Parlamentului European ar putea determina evoluția Europei spre război sau pace.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close