Antena 3 CNN Externe Washington-ul vinde Turciei un sistem de rachete AMRAAM în valoare de 320 milioane$

Washington-ul vinde Turciei un sistem de rachete AMRAAM în valoare de 320 milioane$

Washington-ul vinde Turciei un sistem de rachete AMRAAM în valoare de 320 milioane$
14 Aug 2014   •   17:08

Administraţia de la Washington a aprobat un program de vânzare a sistemului Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM) Turciei, răspunând astfel unei solicitări formulată de către guvernul de la Ankara, se arată într-un comunicat al Agenţiei Americane de Cooperare în Siguranţă Defensivă (DSCA).

"Forţele aeriene turce (TAF) intenţionează să obţină aceste rachete pentru modernizarea arsenalului actual şi pentru îmbunătăţirea interoperabilităţii cu SUA şi alţi aliaţi din NATO", relevă acelaşi comunicat oficial.

Guvernul turc a solicitat 145 de rachete AMRAAM, 40 de lansatoare LAU-129, echipamente de testare şi antrenament dar şi alte piese de schimb necesare întreţinerii. Costul total al acestei tranzacţii este evaluat să nu depăşească 320 de milioane de dolari.

Turcia este unul dintre principalii aliaţi ai Statelor Unite din NATO. Într-un raport al Centrului de Comandă american din Europa, se arată că SUA au furnizat turcilor echipamente militare în valoare de peste 14 de miliarde de dolari, de cânn Ankara a aderat la Alianţa Nord-Atlantică, în 1952.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close