Antena 3 CNN Externe Washington va impune noi sancţiuni contra Iranului până la finele lunii

Washington va impune noi sancţiuni contra Iranului până la finele lunii

Washington va impune noi sancţiuni contra Iranului până la finele lunii
Sursa foto: joe biden
23 Apr 2010   •   18:06

Vicepreşedintele american Joe Biden a declarat că se aşteaptă ca noi sancţiuni contra Iranului să fie introduse până în luna mai, în timp ce Teheran început să facă lobby pentru ca ONU prin Consiliul de Securitate să se opună unor noi paşi contra republicii islamice.
Biden a emis cel mai recent avertisment la adresa Iranului în cadrul unei apariţii la ABC.
"Toată lumea, de la premierul israelian la cel britanic, la preşedintele Rusiei, este de acord că următorul pas pe care trebuie să îl facem este pe calea sancţiunilor ONU," arăta Biden .

"Cred că veţi vedea un regim de sancţiuni introduse până la finele lunii, începutul lunii viitoare", arăta acesta. Întrebat dacă Israel ar putea ataca unităţile nucleare iraniene, Biden arăta că Israel a acceptat să aştepte şi să vadă impactul noilor sancţiuni.
Între timp, ministrul iranian de Externe, Manouchehr Mottaki, se deplasează la Viena şi alte capitale europene pentru a face lobby printre membrii Consiliului de Securitate să se opună unor noi sancţiuni ONU.
Dacă negocierile pentru un nou set de măsuri punitive ale ONU contra Teheranului depăşesc luna mai, Camera Reprezentanţilor din SUA a arătat că se va finaliza în Congres legislaţia pentru sancţiuni unilaterale americane până la finele lunii viitoare, indiferent de votul din Consiliul de Securitate.
Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Ali Akbar Salehi, declara că Mottaki se va întâlni în curând cu reprezentanţii membrilor Consiliului.
Diplomaţii arătau că Teheran a lansat o campanie de lobby pentru a evita sancţiunile.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close