Antena 3 CNN Externe Washingtonul afirmă că va colabora cu Berlinul în scandalul privind agentul dublu german

Washingtonul afirmă că va colabora cu Berlinul în scandalul privind agentul dublu german

Washingtonul afirmă că va colabora cu Berlinul în scandalul privind agentul dublu german
07 Iul 2014   •   23:24

Statele Unite ale Americii au refuzat luni să comenteze în legătură cu agentul dublu german care ar fi lucrat pentru serviciile secrete americane, însă au dat asigurări că vor colabora cu Berlinul pentru a rezolva această chestiune, informează AGERPRES.
''Vom lucra cu germanii pentru a rezolva această problemă în mod corespunzător'', a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

Conform presei germane, agentul german, în vârstă de 31 de ani, ar fi lucrat din anul 2012 pentru CIA. El ar fi primit din partea serviciilor secrete americane și misiunea de a culege informații despre activitatea comisiei parlamentare germane care investighează operațiunile de culegere de informații desfășurate în Germania de NSA și ar fi furnizat Washingtonului peste 200 de documente clasificate în schimbul sumei de 25.000 de euro.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că ''dacă informațiile se vor dovedi corecte, ar fi vorba despre un caz grav'' și ar fi într-o contradicție clară cu ceea ce ar trebui să însemne cooperarea între doi parteneri.

×
Subiecte în articol: washington Berlin
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close