Antena 3 CNN Externe Washingtonul cere Moscovei să înceteze sprijinul acordat separatiștilor

Washingtonul cere Moscovei să înceteze sprijinul acordat separatiștilor

Washingtonul cere Moscovei să înceteze sprijinul acordat separatiștilor
02 Iul 2014   •   08:20

Secretarul de stat american, John Kerry, a cerut marți Moscovei să înceteze să îi mai susțină pe separatiștii proruși din Ucraina, în timp ce țările occidentale au amenințat Rusia cu noi sancțiuni, relatează AGERPRES.
În cursul unei discuții telefonice avute cu omologul său rus, Serghei Lavrov, șeful diplomației de la Washington ''și-a exprimat profunda îngrijorare în fața refuzului separatiștilor susținuți de Rusia de a lua măsurile necesare'' care să permită prelungirea armistițiului.

John Kerry ''a subliniat că este important să se ia măsuri care să ducă la reducerea'' tensiunilor și a reafirmat sprijinul acordat de Washington guvernului de la Kiev, a precizat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat într-un comunicat.

De asemenea, el a reamintit că Statele Unite și aliații Ucrainei 'vor continua să exercite presiuni asupra Rusiei pentru ca aceasta să înceteze să îi mai susțină și să trimită arme separatiștilor'' și ca să acționeze mai mult pentru restabilirea ordinii la graniță, potrivit documentului citat.

Washingtonul mai cere Moscovei ''să lanseze un apel separatiștilor pentru a depune armele, a preda guvernului ucrainean posturile de frontieră pe care le controlează și a elibera toți ostaticii''.



×
Subiecte în articol: washington Moscova Rusia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close