Antena 3 CNN Externe Washingtonul respinge DUR pretenţia de PUTERE NUCLEARĂ emisă de Phenian

Washingtonul respinge DUR pretenţia de PUTERE NUCLEARĂ emisă de Phenian

Washingtonul respinge DUR pretenţia de PUTERE NUCLEARĂ emisă de Phenian
23 Apr 2013   •   16:55

Administraţia de la Washington refuză să recunoscă Coreea de Nord, ca fiind o putere nucleară şi practic închide în nas uşa negocierilor cu Phenianul pe această temă sensibilă. Autorităţile nord-coreene anunţaseră anterior că se vor aşeza la masa dialogului cu partenerii internaţionali doar dacă Statele Unite vor admite egalitatea capacităţii nucleare între cele două ţări.

"Pretenţia Coreii de Nord de a fi recunoscută drept o putere nucleară pe plan mondial este total nerealistă şi inacceptabilă", a declarat pentru Reuters, Secretarul american de Securitate Internaţională şi Neproliferare, Thomas Countryman.
Una dintre principalele condiţii impuse Phenianului, pentru ridicarea sancţiunilor economice aplicate de Statele Unite este în continuare renunţarea  la ambiţiile sale nucleare.

Washingtonul solicită "semnale clare", care să arate bunăvoinţa Phenianului de a încheia cât mai rapid dezvoltarea armamentului nuclear. Doar atunci, când vor fi primite "garanţii solide", Statele Unite vor lua în considerare o eventuală relaxare a măsurilor punitive impuse statului nord-coreean, izolat de mai multă vreme de comunitatea internaţională.

×
Subiecte în articol: coreea de nord, phenian
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close