Antena 3 CNN Externe Washingtonul să îşi demonstreze "sinceritatea" înaintea negocierilor cu Teheranul, cere Salehi

Washingtonul să îşi demonstreze "sinceritatea" înaintea negocierilor cu Teheranul, cere Salehi

Washingtonul să îşi demonstreze "sinceritatea" înaintea negocierilor cu Teheranul, cere Salehi
03 Feb 2013   •   12:52

Ministrul iranian de Externe Ali Akbar Salehi a cerut Statelor Unite să îşi dovedească "sinceritatea" înainte de începerea unor negocieri directe, propuse de către vicepreşedintele Statelor Unite Joe Biden, într-un interviu difuzat duminică de postul Euronews, relatează AFP.
   
"Negocierile vor avea loc doar atunci când noi vom avea suficientă încredere în sinceritatea americanilor", care, în opinia sa, nu s-au dovedit a fi sinceri în trecut, a declarat Salehi, prezent la Conferinţa internaţională pe teme de securitate de la Munchen, în sudul Germaniei.
   
Joe Biden a calificat, sâmbătă, drept o "ofertă serioasă" apelul lansat de Teheran la o reluare a negocierilor în dosarul iranian nuclear controversat.
   
"Noi suntem pregătiţi să purtăm negocieri bilaterale cu conducerea iraniană (...). Acestea nu vor avea loc în secret, ne vom informa partenerii" în acest sens, a declarat Biden, care participă, de asemenea, la Conferinţa de la Munchen.
   
În legătură cu negocierile în domeniul nuclear între Iran şi Grupul 5+1 (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania), Biden a apreciat că există "timp şi spaţiu de manevră pentru diplomaţie, secondată de o presiune economică", într-o încercare de a se găsi o soluţie negociată la criza nucleară.
   
Marile puteri şi Israelul suspectează Republica islamică de faptul că vrea să se doteze cu arma atomică sub acoperirea programului său nuclear civil, acuzaţii dezminţite în termeni categorici de către Teheran.


×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close