Antena 3 CNN Externe WikiLeaks: Cetăţeni români, arestaţi pentru trafic de droguri pe aeroportul din Ghana

WikiLeaks: Cetăţeni români, arestaţi pentru trafic de droguri pe aeroportul din Ghana

WikiLeaks: Cetăţeni români, arestaţi pentru trafic de droguri pe aeroportul din Ghana
Sursa foto: Foto: topnews.in
15 Dec 2010   •   14:22

Autorităţile britanice au arestat mai mulţi cetăţeni români pentru trafic de droguri, în cadrul unei operaţiuni care a avut loc la aeroportul internaţional Accra din Ghana, se arată într-o notă diplomatică americană publicată de WikiLeaks, şi citată de Guardian.

În nota redactată şi clasificată de ambasadorul american la Ghana, Pamela E. Bridgewater, se arată că discuţiile recente ale unor diplomaţilor americani cu oficiali ghanezi şi occidentali arată eforturile zadarnice ale Guvernul din Ghana în lupta împotriva problemei tot mai mari a traficului de droguri.

Guvernul britanic ia în calcul posibilitatea de a opri Operaţiunea Westbridge, care se desfăşoară la aeroportul internaţional Accra, din cauza acestor nemulţumiri cu privire la eforturile Guvernului ghanez.

Corupţia este ilustrată de un caz petrecut în iulie, când oficialii britanici au descoperit 1,8 kilograme de cocaină lipite cu bandă adezivă sub scaunele unui avion al companiei aeriene olandeze KLM, înainte de îmbarcarea pasagerilor.

Nota arată că statisticile Operaţiunii Westbridge sunt surprinzătoare. Persoanele arestate au vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani şi ele sunt din Ghana, Nigeria, România, Olanda, Marea Britanie şi Noua Zeelandă.

Din noiembrie 2006 au fost confiscate, în total, în cadrul operaţiunii, 350 de kilograme de cocaină, aproximativ 2.200 de kilograme de cannabis şi 1,3 kilograme de heroină, cu o valoare totală de 120.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: droguri Ghana romani arestati
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close