Antena 3 CNN Externe Wikileaks: FBI-ul urmăreşte trei terorişti din Qatar, implicaţi în atacurile din 11 septembrie

Wikileaks: FBI-ul urmăreşte trei terorişti din Qatar, implicaţi în atacurile din 11 septembrie

Wikileaks: FBI-ul urmăreşte trei terorişti din Qatar, implicaţi în atacurile din 11 septembrie
Sursa foto: Foto:ibnlive.in.com
02 Feb 2011   •   12:00

Trei bărbaţi din Qatar sunt căutaţi pentru implicarea pe care au avut-o în organizarea şi asistenţa oferită atacurilor teroriste asupra Statelor Unite din 11 septembrie 2001. Informaţia a fost dezvăluită de un document secret transmis de ambasada americană din Doha către departamentului Homeland Security din Washington, publicat de WikiLeaks, relatează The Daily Telegraph.

Documentul secret dezvăluie identitatea celor trei bărbaţi care s-au ocupat de cercetarea "pe teren" a ţintelor atacului terorist cu o lună înainte de evenimente. Aceştia au zburat de la Londra la New York, cu un avion al British Airways, unde au supravegheat activitatea de la World Trade Center. S-au deplasat ulterior la Washington, la Casa Albă şi în Virginia, stat american în care se află Pentagonul şi sediul CIA.

Cei trei au ajuns, după zece zile, la Los Angeles, unde au locuit la un hotel. Staff-ul hotelului a declarat că cei trei aveau uniforme de piloţi de avion în camere, precum şi detalii printate cu nume de piloţi şi curse aeriene, care au fost transmise către adrese din Syria, Afghanistan, Ierusalim şi Iordania.

Cu o zi înaintea atentatelor, suspecţii aveau rezervare pentru o cursă de la Los Angeles la Washington, dar nu s-au urcat în avion, acesta fiind acelaşi Boeing 757 care a fost deturnat de cinci terorişti şi prăbuşit în Pentagon.

În loc să urce în cursa către Washington, Meshal Alhajri, Fahad Abdulla şi Ali Alfehaid, au plecat spre Londra, înainte de a reveni în Qatar, actuala lor locaţie nu este cunoscută.

Agenţii americani caută şi un al patrulea suspect, care i-a ajutat pe cei trei terorişti. Mohamed Al Mansoori este cetăţean al Emiratelor Arabe Unite şi a locuit în Long Island, Los Angeles. El este căutat la nivel internaţional fiind considerat "o ameninţare pentru aviaţie în Statele Unite şi internaţional".

Documentul publicat de WikiLeaks este primul document oficial în care se vorbeşte despre conexiunile teroriştilor care au atacat Statele Unite pe 11 septembrie. În afara teroriştilor care au murit în timpul atacurilor, doar Zacarias Moussaoui a fost judecat şi acuzat pentru evenimentele din 11 septembrie, iar până la publicarea acestui document de către WikiLeaks, nu au existat informaţii concrete despre niciun alt participant la complotul care a condus la tragedia din 2001.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close