Antena 3 CNN Externe WikiLeaks intră în politică. Assange va candida pentru un loc în Senatul din Australia

WikiLeaks intră în politică. Assange va candida pentru un loc în Senatul din Australia

WikiLeaks intră în politică. Assange va candida pentru un loc în Senatul din Australia
Sursa foto: Foto: Reuters
30 Ian 2013   •   15:48

Planurile fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, de a candida la un loc în Senatul Australiei, la alegerile din acest an, au fost confirmate astăzi. Nu este clar însă, cum va reuşi el să scape din Londra, acolo unde este refugiat în Ambasada Ecuadorului.

Reprezentantul WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson, a confirmat pentru RT, că Assange îşi va depune candidatura pentru Senatul de la antipozi.

Născut în statul australian Queensland, Julian Assange şi-a manifestat, în martie 2012, dorinţa de "a readuce liberatea în politica australiană". Candidatura sa îi va permite să apere dreptul la libera exprimare şi "dreptul cetăţenilor de a trăi liber, fără interferenţa statului", a explicat la acel moment Assange.

După ce în iunie a obţinut azil, din partea ambasadei ecuadoriene din Marea Britanie, Assange şi-a exprimat disponibiliatea de a intra în politică. El a cerut atunci sprijinul tuturor celor care susţin WikiLeaks.

Assange a declarat că va forma o grupare politică, cel mai probabil se va numi Partidul WikiLeaks. Dacă nu va putea ocupa fizic locul din Senatul australian, un asistent al său îl va înlocui.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close