Antena 3 CNN Externe WikiLeaks a publicat aproximativ 300.000 de mailuri ale oficialilor turci din partidul de guvernământ

WikiLeaks a publicat aproximativ 300.000 de mailuri ale oficialilor turci din partidul de guvernământ

WikiLeaks a publicat aproximativ 300.000 de mailuri ale oficialilor turci din partidul de guvernământ
20 Iul 2016   •   00:20

WikiLeaks a anunțat că va publica peste 100.000 de documente referitoare la structura de putere din Turcia, după tentativa de puci eşuată și marți seară a publicat prima tranșă.

Conform publicației Mirror, este vorba despre mii de mailuri ale oficialilor din partidul AKP, partid condus de Erdogan, înainte de a fi președinte în Turcia.

Acțiunea WikiLeaks vine la câteva zile de la tentativa de puci eșuată în Turcia.

Conform anunțului făcut de WikiLeaks pe pagina de internet, este vorba despre 762 de căsuțe de mail, ale oficialilor cu nume de la A la I, cu 294.548 de mailuri și mii de atașamente.

Cel mai recent mesaj transmis este datat 6 iulie 2016 și cel mai vechi este din anul 2010.

WikiLeaks menționează că majoritatea mesajelor fac referire la lumea externă, și nu la problemele interne ale partidului sau Turciei.

“Materialele au fost obținute cu o săptămână înainte de tentativa de puci. Totuși, WikiLeaks a amânat publicarea acestor mesaje, din cauza răspunsului regimului la tentativa de puci. Am verificat materialele și sursele, ca să ne asigurăm că nu există legături cu elementele din spatele tentativei de puci sau alte partide politice sau rivali”, anunță WikiLeaks.

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close