x close

WikiLeaks: Vaticanul a ajutat la eliberarea a 15 marinari britanici deţinuţi în Iran, în 2007

de Antena3.ro    |    11 Dec 2010   •   11:17
WikiLeaks: Vaticanul a ajutat la eliberarea a 15 marinari britanici deţinuţi în Iran, în 2007 429

Vaticanul a ajutat la eliberarea a 15 marinari britanici deţinuţi în Iran, în martie 2007, potrivit unei note diplomatice americane, dezvăluită de WikiLeaks şi publicată vineri, relatează AFP.
   
"Vaticanul a ajutat la finalizarea eliberării marinarilor britanici reţinuţi în apele iraniene", în martie 2007, scria în iunie 2009 numărul doi în ierarhia misiunii diplomatice americane la Vatican, Julieta Noyes, fără a furniza detalii despre această asistemţă.
   
În această notă adresată Washingtonului înaintea unei călătorii a preşedintelui Barack Obama la Roma, diplomatul explica de asemenea tăcerea Vaticanului privind realegerea foarte controversată a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad.
   
"A fost tăcut (în plan) public până în prezent, pe tema crizei, parţial pentru a-şi menţine capacitatea de a acţiona ca intermediar dacă apare o criză internaţională", analiza diplomatul.
   
Cei 15 marinari britanici au fost capturaţi în timp ce inspectau o navă comercială în Golful Persic, la Chatt al-Arab. Iranul i-a acuzat că au pătruns ilegal în apele sale teritoriale, ceea ce Londra a negat.

Citeşte mai multe despre:

wikileaks Vatican eliberare marinari britanici
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati