Antena 3 Externe William Hague: Ambiţiile nucleare ale Iranului ar putea declanşa "un nou Război Rece"

William Hague: Ambiţiile nucleare ale Iranului ar putea declanşa "un nou Război Rece"

de G.S.    |    18 Feb 2012   •   10:52
William Hague: Ambiţiile nucleare ale Iranului ar putea declanşa "un nou Război Rece"
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
Ministrul Afacerilor Externe din Marea Britanie, William Hague, a declarat că ambiţiile nucleare ale Iranului ar putea declanşa „un nou Război Rece”, mult mai periculos decât cel dintre ţările occidentale şi Uniunea Sovietică din trecut.

„Dacă Iranul va reuşi să obţină un potenţial militar nuclear, cred că şi alte naţiuni din Orientul Mijlociu vor vrea să dezvolte arme nucleare”, a declarat oficialul într-un interviu pentru cotidianul Daily Telegraph.

„Ameninţarea unui nou Război Rece în Orientul Mijlociu ar fi un dezastru pentru omenire” a apreciat Hague.

Miercuri, negociatorul Iranului pentru probleme nucleare, Said Jalili, a propus Statelor Unite, Chinei, Rusiei, Franţei, Germaniei şi Angliei să reia „cât mai repede posibil” discuţiile cu privire la programul nuclear iranian.

Aceştia cer să li se respecte dreptul de a utiliza energia nucleară în mod paşnic.

Cât despre o posibilă intervenţie militară în a Israelului împotriva Iranului, Hague a arătat că un astfel de demers ar include „riscuri enorme”.

„Este foarte clar că nu vom efectua nicio acţiune militară. Vom institui o dublă strategie de sancţiuni şi presiuni pe de-o parte şi negocieri pe de altă parte. Nu susţinem ideea unui atac împotriva Iranului în acest moment de către oricine”, a conchis Hague.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close