Antena 3 CNN Externe Un american de 22 de ani, fost pușcaș marin, a fost ucis în Ucraina | Londra confirmă primul deces al unui britanic care lupta de partea Kievului

Un american de 22 de ani, fost pușcaș marin, a fost ucis în Ucraina | Londra confirmă primul deces al unui britanic care lupta de partea Kievului

Un cetățean american, Willy Joseph Cancel, a fost ucis luni în timp ce lupta alături de forțele ucrainene.

Un american de 22 de ani, fost pușcaș marin, a fost ucis în Ucraina | Londra confirmă primul deces al unui britanic care lupta de partea Kievului
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    29 Apr 2022   •   10:24

Decesul a fost confirmat de membrii familiei, relatează CNN.

Este vorba despre un tânăr de 22 de ani, fost pușcaș marin.

Cancel (foto) lucra în Tennessee ca ofițer în penitenciar. Era căsătorit și avea un fiu de șapte luni.

Când Rusia a început invazia, fostul militar a acceptat oferta unei companii private care trimitea combatanți în Ucraina.

"A vrut să se ducă acolo pentru că el credea în lucrurile pentru care Ucraina lupta și dorea ca acest război să nu se extindă, iar soldații americani să nu fie nevoiți să se implice", a declarat Rebecca Cabrera, mama tânărului, la CNN.

La Londra, autoritățile au confirmat, la rândul lor, primul deces al unui combatant britanic în războiul purtat de Rusia în Ucraina.

Oficialii au refuzat să publice identitatea celui ucis, însă BBC citează surse ucrainene potrivit cărora este vorba de un bărbat pe nume Scott Sibley, fost militar.

Ministerul de externe de la Londra a transmis, de asemenea, că are cunoștință de un alt britanic dat dispărut și în legătură cu care încearcă să afle informații.

Surse diplomatice spun că, cel mai probabil, cei doi britanici - cel decedat și cel dat dispărut - veniseră în Ucraina ca voluntari și luptau alături de forțele de apărare fie în Mariupol, fie în altă regiune din Donbas. 

Săptămâna trecută, doi luptători din Marea Britanie, Shaun Pinner și Aiden Asli, au fost capturați de ruși și prezentați la televiziunea de stat.

Autoritățile de la Kiev au estimat că cel puțin 20.000 de voluntari străini s-au alăturat forțelor ucrainene în războiul declanșat de Rusia.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close