Antena 3 CNN Externe Xi Jinping și Putin au discutat despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei: ”Toate părțile trebuie să lucreze pentru a rezolva criza”

Xi Jinping și Putin au discutat despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei: ”Toate părțile trebuie să lucreze pentru a rezolva criza”

Președintele Chinei a discutat la telefon cu președintele Rusiei, iar concluzia discuției a fost că toate părțile trebuie să se implice pentru a rezolva criza din Ucraina.

Xi Jinping și Putin au discutat despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei: ”Toate părțile trebuie să lucreze pentru a rezolva criza”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    15 Iun 2022   •   17:31

Președintele chinez Xi Jinping și președintele rus Vladimir Putin au vorbit la telefon miercuri despre conflictul din Ucraina. Concluzia discuției dintre liderii Chinei și Rusiei este că toate părțile ar trebui să lucreze pentru a rezolva criza din Ucraina, a relatat televiziunea de stat chineză CCTV.

China a refuzat să condamne acțiunile Rusiei în Ucraina sau să le califice drept invazie, dar a îndemnat în mod repetat la o soluție negociată.

În convorbirea lor, Xi a reiterat disponibilitatea Chinei de a ajuta la rezolvarea situației.

„Cei doi șefi de stat au făcut un schimb de opinii cu privire la problema Ucrainei. Xi Jinping a subliniat că China a pornit întotdeauna de la latitudinea istorică (...) a făcut judecăți în mod independent, a promovat în mod activ pacea mondială și a promovat stabilitatea ordinii economice globale.

Toate părțile ar trebui să facă presiuni pentru o soluționare adecvată a crizei ucrainene într-o manieră responsabilă. China este dispusă să continue să joace rolul care i se cuvine în această privință", scrie într-un document tradus de CCTV, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Vladimir Putin China
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close