Antena 3 CNN Externe Yemen. Cel puţin 46 de protestatari au fost ucişi de indivizi ascunşi pe terasele clădirilor

Yemen. Cel puţin 46 de protestatari au fost ucişi de indivizi ascunşi pe terasele clădirilor

Yemen. Cel puţin 46 de protestatari au fost ucişi de indivizi ascunşi pe terasele clădirilor
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
19 Mar 2011   •   16:25

După Egipt sau Libia, manifestaţiile pentru democraţie au dus la un masacru într-o altă ţară arabă, Yemen. Cel puţin 46 de oameni au fost ucişi, în capitala yemenită, după ce protestatarii împotriva regimului au fost ţinta unor focuri de armă.        

 
Măcelul s-a petrecut pe o stradă de acces spre Piaţa Universităţii, unde studenţii manifestează de aproape o lună pentru demisia preşedintelui Ali Abdallah Saleh. Mai mulţi indivizi ascunşi pe terasele clădirilor au deschis focul asupra protestatarilor. Cei care au încercat să fugă au fost respinşi, cu bâtele, de poliţişti.
 
Mulţimea furioasă a capturat câţiva trăgători, care au fost aruncaţi de pe acoperişuri. Protestatarii spun că ucigaşii erau în slujba puterii şi că poliţiştii au tras şi ei cu muniţie de război. Masacrul a durat o oră şi jumătate. Spitalele au făcut cu greu faţă numărului mare de răniţi.
 
Preşedintele Saleh, aflat la putere de 32 de ani, a decretat starea de urgenţă şi şi-a exprimat regretul pentru victime. El le-a cerut, însă, studenţilor să-şi desfăşoare protestele în alt loc decât piaţa Universităţii.
 
Masacrul, fără precedent în Yemen de la un război civil din anii '90, nu i-a descurajat pe susţinătorii opoziţiei, care cer în continuare demisia lui Saleh. Statele Unite au condamnat violenţele şi i-au cerut preşedintelui să garanteze securitatea manifestanţilor.

 

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close